Asgari ücretle çalışan bayramdan önce hediyesini alacak! 34.004 TL BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARDA

Asgari ücretle çalışan vatandaşlara bir maaş bayram ikramiyesi hediye edileceği duyuruldu. Asgari ücretle çalışanların bu bayram yüzleri gelecek. 34.004 TL hesaplara yatırılacak.

20.03.2024-14:21 - (Son Güncelleme: 20.03.2024-14:32) Asgari ücretle çalışan bayramdan önce hediyesini alacak! 34.004 TL BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARDA

Asgari ücretle çalışan vatandaşların yüzlerini güldürecek harika haber geldi. Bayram öncesinde ikramiye bekleyen asgari ücretin vatandaşlar, bir maaş ikramiyeyi kapacak! Toplamda 34.004 TL ödeme, bayram öncesi hesaplara tıkır tıkır yatırılacak. Ankara’da bir organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikanın işçileri için alınan bu karar sayesinde fabrika çalışanları, enflasyon kaynaklı bir nebze de olsa kafalarına bu bir maaş bayram promosyon ödemesiyle kaldırabilecek. Sözleşmeyle imzalanarak resmiyete dökülen bir maaş promosyon bayram öncesi tıkır tıkır hesaplara yatmaya başlayacak.

Asgari ücrette çalışan bayramdan önce hediyesini alacak! 34.004 TL BAYRAM ÖNCESİ HESAPLARDA

Ramazan öncesi asgari ücretle çalışanın yüzü gülecek

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar Ocak ayında yeni zamlı maaşlarını 17.002 TL olarak almaya başladı. Lakin 2 aylık enflasyon oranları sebebiyle maaşlar şimdiden rakamlara yenik düşmeye başladı. Bunun ardından pek çok şirket asgari ücretle çalışan vatandaşların Ramazan Bayramı’nda sunacak olduğu ikramiyeleri ayarlamaya başladı. Ankara'daki bir organize sanayi bölgesinde kurulmuş olan fabrikadan ise müjdeli haber verildi. İşçilerine Ramazan Bayramı kapsamında bir maaş ikramiye ödemesi sağlayacağını aktaran fabrika sahibi, enflasyon zorlukları sebebiyle çalışanlarına destek olmak istediğini açıkladı. İmzalamış olduğu sözleşmeyle birlikte resmiyet kazanmış olan bu karar diğer tüm işverenlere örnek niteliğinde. Ekonomik zorluklarla başa çıkmakta bir hayli zorlanan asgari ücretli maaşla çalışan vatandaşlar, kendi işyerlerinde maaş bayram promosyonu ödenip ödenmeyeceği konusunda büyük merakta.

Temsil niteliğinde olan bu bayram maaş promosyonundan sonra yoğun çalışan büyük fabrikalarda ve iş yerlerinde bu uygulama ülke genelinde yaygınlaşmaya başladı. Diğer işverenler de fabrikanın maddi durumları kapsamında en az asgari ücretin yarım maaşı kadar ikramiye sunulacağını dair yeni çek düzenlemelerini ayarlamaya başladı. 

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal