Asgari ücrete zamla ilgili flaş gelişme! AK Partili isim açıkladı: ''Çalışmalar yapılıyor''

Asgari ücrette yıl ortasında bir artış olup olmayacağı merak edilirken artan fiyatlar karşısında vatandaşların zam beklentisi de her geçen gün git gide artıyor. İşte haberin detayları...

12.05.2022-15:50 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-15:50) Asgari ücrete zamla ilgili flaş gelişme! AK Partili isim açıkladı: ''Çalışmalar yapılıyor''

Enflasyon yıllık yüzde 70'e dayanırken, 20 yılın yeni zirvesinde görülmüş oldu. Gıda fiyatlarında artış yüzde 13,4 olurken üretici fiyatları ise 27 yılın zirvesine oturdu. Tüm bu gelişmelerinin sonrasında asgari ücretli vatandaşlar da asgari ücrete ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağını oldukça merak etmeye başladı. 

Peki asgari ücrete zam gelecek mi?

Katılmış olduğu canlı yayın programında temmuz ayı içerisinde ek zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili açıklamalar yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, ''Bakanlarımızın bu konu hakkında çalışmalar yaptığını biliyorum. Çalışıyor arkadaşlarımız.'' söyleyen Zengin, ''En azından bunun ne getireceği, nasıl bir maliyeti olacağı yönündeki çalışmaları bakanlıklarımız yapıyor.'' şeklinde konuştu. Söz konusu zamla ilgili somut bir şey söylemeyi doğru bulmadığını belirten Zengin, ''Bu konuda ilgili bakanların açıklama yapması lazım. Sayın bakan henüz elimizde böyle bir çalışma yok demişti. Şu an bildiğim kadarıyla arkadaşlarımız her halükarda bunun değerlendirmesini yapıyorlar'' diye söyledi.

Haziran ayı işaret edildi 

Hükümet olarak çalışanları ve emeklileri enflasyonunun tahribatından koruyacak olan çalışmalarının olduğunu dile getiren Bilgin, haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla beraber çalışmaya yönelik yol haritasını planlayacaklarını belirtti. 

Alım gücü iyileşecek 

Diğer yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından gündeme bomba etkisi yaratacak açıklamalarda bulundu. Erdoğan şöyle söyledi: ''Vatandaşlarımızın hayat pahalılığının yol açtığı sıkıntılar sebebiyle zor günler geçirdiğini biliyoruz. Bilhassa dar gelirli insanlarımızın alın güçlerinde ki düşüşün farkındayız. Bir yandan enflasyonu dinleyecek tedbirleri alırken diğer yandan da ücretlerde yaptığımız artışlarla alım gücündeki gerilemeyi telafi etmeye çalışıyoruz.'' şeklinde açıklama yaptı.


Hüsna Gizem Güven
husnagguven@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal