Asgari ücrete yapılacak zam belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Yeni asgari ücret tahmini 5.940 TL

Uzun zamandır Türkiye'nin gündeminde yer alan Temmuz ayı zamları hakkında beklentiler gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar sonrasında kafalar iyice karıştı. Asgari ücrete ek zam bekleyen kısım için sevindirici haberler gelse de net bilgi henüz bulunmamaktadır. Yeni asgari ücretin 5.940 TL olması beklenirken önemli gelişme olayların seyrini değiştirdi. Asgari ücrete ek zam var mı? Temmuz ayı zam oranları belli oldu mu? Yeni asgari ücret ne kadar?

14.06.2022-23:35 - (Son Güncelleme: 14.06.2022-23:35) Asgari ücrete yapılacak zam belli oldu! Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Yeni asgari ücret tahmini 5.940 TL

Milyonlarca kişinin beklediği asgari ücrete ek zam haberleri hakkında gelişmeler devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde asgari ücretlilerin yüzünü güldüren konuşmayı yaptı. Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi? Yeni asgari ücret 5.940 TL mi? İşte detaylar...

Erdoğan'ın açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde Türkiye İhracatçılar Meclisi 29. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni’nde konuştu. Son günlerde gündemde yer alan Temmuz ayı zamları hakkında konuşan Erdoğan'da sevindirici haberler geldi.

Açıklamalarında “Sınırımızın ötesinde bizi rahatsız eden kim olursa olsun, oralara da gitmeye hazırız dedik. Türkiye’nin terörün her türlü mücadelesi eninde sonunda zafere ulaşacaktır. Dökülen her damla kanın hesabını misliyle teröristlerden soruyoruz.” ifadelerini kullanan Erdoğan HDP'lilerin de aralarında yer aldığı grubun İstanbul Kadıköy'de attığı sloganlar kanı bozukluk, kalleşlik olarak belirtildi.

Asgari ücret 5.940 TL

Enflasyon zammı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaşlara yapılacak zam haberleri hakkında açıklamalarda bulundu. Son 20 yılda asgari ücrete yüzde 200'e yakın zam yapıldı. Temmuz ayında enflasyon farklarıyla beraber her kesimi rahatlayacak ifadeleri kullanılması halinde gözler Temmuz ayına çevrildi.

Asgari ücret 5.940 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmaları sonrasında Temmuz ayında memur ve emeklilerin yanı sıra asgari ücrete de ek zam yapılacağının sinyalleri verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın her kresimi rahatlatacağız söylemlerinden sonra asgari ücretli çalışanların yüzü güldü. Temmuz ayı enflasyon farkından asgari ücretinde yararlanılması bekleniyor.

Temmuz ayı enflasyon oranları hakkında yapılan tahminler doğrultusunda yüzde 39,67 oranında zam yapılması halinde asgari ücret 5.940 TL olacaktır. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal