Asgari ücrete Temmuzda 2. zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret son dakika gelişmeleri

Temmuz 2022 yılında gelecek olan 2.zam memurları, asgari ücretle çalışanları ve emeklileri yakından ilgilendirmektedir. Asgari ücrete yapılacak 2.zam için tahminler alınırken ne kadar zam yapılacağı merak konusu oldu. AKP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'in asgari ücrete ikinci zam ve enflasyon açıklamaları gündeme geldi. Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? Asgari ücrete ikinci zam ne zaman yapılacak?

25.05.2022-19:50 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-19:50) Asgari ücrete Temmuzda 2. zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücret son dakika gelişmeleri

Katıldığı canlı yayın programında gündeme dair soruları yanıtlayan Erkan Kandemir, asgari ücrete yapılacak zam ve enflasyon oranları hakkında açıklamalarda bulundu. Temmuz ayında asgari ücrete 2.zam yapılacağını duyuran Kandemir, milyonlarca kişinin yüzünü güldürdü. Asgari ücrete 2. zam ne gelecek? Asgari ücrete 2.zam ne kadar? İşte detaylar...

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak?

Son zamanların gündeminde yer alan Temmuz ayı zamları üzerine AKP Genel Başkan Yardımcı Erkan Kandemir'in açıklamaları gündemi salladı. Sonbahar'dan sonra enflasyonda ciddi düşüş yaşanacağını belirten Kandemir, fiyatlarda genel olarak iyileştirmelerin yapılacağını ve Temmuz ayında asgari ücrete 2.zammın geleceğini duyurdu.

Tüm dünyanın zor zamanlar yaşadığı bu süreç için AKP'nin milletinin yanında olduğu ve mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli her şeyin yapıldığını belirten Kandemir, dengenin kurulması için hükümet iş başında sözlerine yer verdi.

Asgari ücrete zam açıklaması

Asgari ücrete 2.zam var mı?

Gündemde dolan haberler üzerine milyonlarda asgari ücretli çalışan gelecek zamlara gözlerini çevirdi. Canlı yayın konuğu olan Erkan Kandemir asgari ücrete 2. zam gelecek mi sorusuna yanıt verdi. Bakanlıklar tarafından çalışmaların devam etmesi üzerine asgari ücrette iyileştirilme yapılması heyecanla beklenmektedir.

Asgari ücret ne kadar?

2021 yılında asgari ücret 2.825 TL olurken yeni yılla beraber 2022 senesinde %50'ye yakın artışla beraber asgari ücret 4.253 TL'ye çıkarıldı. Asgari ücretlendirilmesinin günlük fiyatında 47,5 TL zam görüldü. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal