Asgari ücrete ek zam ve EYT hakkında açıklama AK Partili isimden geldi! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu milyonlarca insanın merakını giderdi

Son günlerde gündemde yer alan asgari ücret ve EYT hakkında düzenlemelerde son düzlüğe gelindiği açıklandı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı televizyon programında asgari ücrete gelecek ek zam hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete ek zam gelecek mi? EYT'de son durum ne? İşte detaylar...

09.06.2022-19:32 - (Son Güncelleme: 09.06.2022-19:32) Asgari ücrete ek zam ve EYT hakkında açıklama AK Partili isimden geldi! AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu milyonlarca insanın merakını giderdi

Emeklilikte yaşa takınlar ve asgari ücrete çalışanlar araştırmalarına devam ederken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıetoğlu Temmuz'da yapılacak zamlara ilişkin detayları paylaştı. Milyonlarca vatandaşın merak ettiği EYT ve asgari ücrete ek zam hakında iddiaları açıklamalar geldi. İşte, Sarıeroğlu'nun yaptığı açıklamalar haberimizde yer almaktadır.

Temmuz ayında memur maaşında artış

Temmuz ayının yaklaşmasıyla beraber memur ve emeklilerin gözleri zam haberlerine çevrildi. Milyonlarca vatandaş gelecek zam haberlerini beklerken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu katıldığı canlı yayın programında tarafına yöneltilen "Temmuz'da memurların maaşında artış olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. İşte, Sarıeroğlu'nun cevabı şöyledir:

 "Temmuz ayında toplu sözleşmemiz yapıldığı zaman ilk 6 ay için yüzde 5 ikinci altı ay için yüzde 7 oranın artışımız ve üzerinde enflasyon farkı verilecekti. Temmuz ayında bu hesaplamalar baştan yapılacak. Aralık sonunda tekrar yapıldığı taktirde muhakkak artışlar olacak. Bu süreç daha çok emekli maaşlarını ve tazminatlarını etkileyen bir süreç ama maaşlara da yansıması olacak" ifadelerini kullandı.

Asgari ücrete ek zam açıklaması

Uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan EYT için ise düzenlemeler hakkında gelişmeler merak konusu oldu. Milyonlaca kişi gelecek en ufak haberi beklerken Sarıeroğlu, sosyal politikalara seçim odaklı değil, sahada beklentiler odaklı yolumuza devam ediyoruz açıklamasında bulunurken masada yer alan konular arasında EYT olduğuna da değindi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu'ndan asgari ücrete ek zam hakkında açıklaması şöyle oldu: ''Bu konu yasal düzenleme ile belirlenmiş hususlar, nasıl toplanacağı belirlenmiş. Bu konuyla alakalı değişik bir durum olursa Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir. Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır'' ifadelerini kullandı. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal