Asgari ücrete ara zam var mı, ne zaman yapılacak 2023? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Son olarak geçtiğimiz Ocak ayında zamlanan asgari ücrete yeni bir zam daha yapılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağını duyurdu. Peki Asgari ücrete ara zam var mı, ne zaman yapılacak 2023? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek? İşte soruların yanıtları...

30.03.2023-11:38 - (Son Güncelleme: 30.03.2023-11:38)

Geçtiğimiz haftalarda en düşük emekli maaşının 7.500 TL’ye çıkarılması ile bayram ikramiyesinin 2000 TL olmasının ardından yeni bir müjde de asgari ücretliler için geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacağını duyurdu. Peki Asgari ücrete ara zam var mı, ne zaman yapılacak 2023? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Asgari ücrete ara zam var mı, ne zaman yapılacak 2023?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nın ardından gazetecilerin asgari ücretle ilgili sorusunu cevapladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayında asgari ücrete ara zam olacağını bildirdi. Erdoğan, "Temmuz'da asgari ücrete ara zam var." dedi.

Asgari Ücret

Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Güncel enflasyon verilerine göre belirlenen asgari ücrete Temmuz ayında ne kadar zam geleceği konusu tartışılmaya devam ediyor. Ekonomist Muhammet Bayram, asgari ücrete ara zam ile ilgili olarak, ‘’Ara zam için taraflar toplanarak karar alınacak. Bu kararla beraber zam yansıtılacaktır. O dönemin enflasyonunu tahmin etmek gerekiyor. Ocak ve şubat ayında toplamda yüzde 10’a yakın enflasyon gerçekleşti. Yıllık enflasyon yüzde 55 seviyesinde. Burada yıllık enflasyonun seyrine bakmak önemli. Yani ocak ile haziran arasındaki enflasyonu tahmin etmek gerekiyor. Ekonomistlerin tahmini ve bizim de öngörümüze göre yıl ortasında yüzde 30’lar seviyesinde enflasyon bekliyoruz. ‘Enflasyonun altında mı, yoksa üzerinde mi?’ artış yapılacak bunu o zaman göreceğiz. Asgari ücrete en az yüzde 20’lik zam yapılacağı şu an neredeyse kesinleşti.’’ ifadelerine yer verdi.

2023 asgari ücret ne kadar?

Ocak ayında yapılan zamla beraber asgari ücret brüt 10.008 TL’ye, net ise 8.506 TL’ye yükseltilmişti.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal