Asgari ücret zammında bomba iddia: Uzman isim rakamı açıkladı! Verilenin de üstünde olacak

Asgari ücret zammı için ikinci tur görüşmeleri önümüzdeki Çarşamba günü gerçekleşecek. Milyonlarca 2023 asgari ücretin ne kadar olacağı sorusuna kilitlenmişken, İslam Memiş’ten bomba bir asgari ücret zammı iddiası geldi. Memiş, "Vatandaşlar her zaman Sayın Cumhurbaşkanından verilen rakamın üstüne bir rakam açıklamasını bekliyor." dedi.

12.12.2022-10:14 - (Son Güncelleme: 12.12.2022-17:43)

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 14 Aralık Çarşamba günü yapacağı asgari ücret ikinci tur görüşmeleri öncesinde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş katıldığı yayında asgari ücret zammıyla ilgili dikkat çeken açıklamalara yer verdi. Memiş, "Vatandaşlar her zaman Sayın Cumhurbaşkanından verilen rakamın üstüne bir rakam açıklamasını bekliyor." dedi.

Verilenin de üstünde olacak

İslam Memiş asgari ücret ile ilgili olarak şu sözlere yer verdi:

‘’Haziran ayında 7250-7500 TL arasında asgari ücret tahminim vardı, ancak haziran ayından bugüne geçen sürede ekonomik gelişmeler ve enflasyon tekrar yeni bir güncellemeyi gündemde getirdi. 

İslam Memiş Asgari Ücret Zammı

Asgari ücret 8 bin TL veya üzerindeki rakamlar olabilir. STK'lar 7785 TL gibi rakamlar açıklasa da, Sayın Cumhurbaşkanımız noktalayacağı bir süreç olacaktır. Cumhurbaşkanımızın özellikle 'Biz vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözü var. Vatandaşlar her zaman Sayın Cumhurbaşkanından verilen rakamın üstüne bir rakam açıklamasını bekliyor. Ama bir yanda maliyet artışları, işverene yükü gibi durumlarda var. 

Örneğin asgari ücret yüzde 45'lik zamla 8 bin TL belirlendiğinde brüt ücret 9412 TL oluyor. Bunun işverene maliyeti ise 11059 TL. Asgari ücret yüzde 50 zamla 8250 TL olursa işverene maliyeti 11404 TL olur. 

İslam Memiş Asgari Ücret Zammı-1

Buraya dikkat çekmek lazım. İşverene maliyet noktası ve EYT. İkisi aynı zaman denk geldiği için işverene maliyeti ciddi anlamda soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal