Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmaları yarın başlıyor: Gündemde 4 kritik madde var

Yeni yıla doğru yaklaşırken tüm gözler 2023 asgari ücretine yöneldi. Bakan Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun yarın toplanacağını ve çalışmaların başlayacağını duyurdu. Peki yeni asgari ücrette 4 kritik madde ne? İşte merak edilenler…

30.11.2022-12:07 - (Son Güncelleme: 30.11.2022-12:15) Asgari Ücret Tespit Komisyonu çalışmaları yarın başlıyor: Gündemde 4 kritik madde var

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2023 asgari ücret çalışmaları yarın başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takvimini belirlemek üzere yarın yapılacak olan görüşme, 4 kritik madde de ele alınacak. 

Yeni asgari ücrette 4 kritik madde

Sabah.com’da yer alan habere göre; Yarın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol ile bir araya gelecek. Bu görüşmede Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun çalışma takvimi belirlenecek ve 4 kritik madde ele alınacak. Yeni yıl yaklaşırken, işçi ve işverenler arasında asgari ücret konuşmaları netleşmeye başladı. Son yapılan anketlerde asgari ücretin 8 ile 10 bin TL arasında olması konuşuluyor. İş dünyası enflasyonun üzerinde refah payı olan bir artış istiyor. Birçok kişi tarafından 2023 yılı asgari ücretinin 8 bin TL altında kalmayacağını ifade edilirken, bir kısımda yüzde 40 ile yüzde 50 oranında asgariye zam gelmesini bekliyor. 

2023 asgari ücret belli oldu mu?

2023 asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret için yapılan çalışmalar hem çalışanları sevindirecek, hem de işverenlerin maliyetini dikkate alarak hesaplanmaya başlandı. Geçtiğimiz sene ocak ayında asgari ücrete yüzde 50, temmuz ayında da yüzde 30 zam yapıldı. Temmuz ayında yapılan ara zamdan sonra brüt asgari ücret 6 bin 471 lira (net asgari ücret de 5 bin 500 lira) olmuştu. Yeni yılla beraber ise asgari ücret zammını son 6 aylık enflasyon oranı belirleyici olacak. Tahminler ise yüzde 40-50 aralığında. Kulislerde bu yılki enflasyonun daha yüksek olması nedeniyle yeni asgari ücretin refah payı ile birlikte 8 bin liranın altında olmayacağı konuşuluyor. Birçok kişinin beklediği gibi asgariye yüzde 50 zam yapılırsa, yeni maaşlar 5 bin 500 liradan 8 bin 250 TL’ye çıkacak. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal