Asgari ücret 6000 TL mi olacak? Asgari ücret açıklaması ne zaman yapılacak? Asgari ücrete zamda son durum ne?

Ocak ayında yeni değerlendirmeyle 4.250 TL olarak belirlen asgari ücretin 6000 TL olacağı yönünde ortaya bir takım söylendiler atıldı. Bu iddialar sonrasında ise kamuoyunda en çok merak edilen 'Asgari ücret 6000 TL mi olacak?' Sorusunun sorulmasına neden oldu. Peki, asgari ücret açıklaması ne zaman yapılacak? Asgari ücrete zamda son durum ne?

04.05.2022-14:06 - (Son Güncelleme: 04.05.2022-14:31) Asgari ücret 6000 TL mi olacak? Asgari ücret açıklaması ne zaman yapılacak? Asgari ücrete zamda son durum ne?

2022 yılı Ocak ayında yüzde 50 oranında zam yapılan asgari ücret, 4.250 TL olarak belirlenmişti. Son zamanlarda enflasyonda yaşanan dengesizlikler ve sürekli artış gösteren ürün fiyatlarında yaşanan gelişmeler asgari ücret zammının bir anda erimesine neden oldu.

Hal böyle olunca, asgari ücretlinin gözü, maaşlarına herhangi bir artış yapılıp yapılmayacağı yönünde yapılacak olan açıklamalara çevrildi. Son günlerde kamuoyunun en çok konuştuğu ve tartıştığı konu ise asgari ücrete yapılacak olan ek zamla birlikte 6.000 TL olacağı yönünde iddialar oldu. Peki, Asgari ücret 6000 TL mi olacak?

Asgari ücret 6000 TL mi olacak

Asgari ücrete zamda son durum ne?

Son aylarda sürekli artan ürün fiyatlarından dolayı asgari ücret ile çalışanlar, maaşlarına yapılması öngörülen ek zamla ilgili açıklamaları merak ediyor. Geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretle ilgili yaptığı konuşmasında, maaşlara Ocak ayında ciddi oranda bir zam yapıldığını hem işçileri hem de işverenleri enflasyon karşısında ezdirmem kararlılıklarının devam edeceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası ise milyonlarca çalışan asgari ücrete Temmuz ayı içinde herhangi bir ek zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Konuyla ilgili edinilen bilgilere göre ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın asgari ücretlerde Temmuz ayı ek zammı konusunu değerlendirmeye aldıkları ve konuyla ilgili farklı görüşlerinde masada ele alınacağı öğrenildi.

Kulislerde ise asgari ücrette zam kararını destekleyen bir kesimin olduğu ve diğer kesimin de söz konusu zammın Aralık ayında yapılması görüşünde olduğu belirtildi.

Asgari ücret 6000 TL mi olacak

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın 1 Mayıs tarihinde yaptığı konuşmasında ise asgari ücretlilere verilecek olan zam kararı için de Temmuz ayını beklemenin hiç bir anlamı olmadığını söylemişti. Atalay, konuşmasının devamında enflasyonun asgari ücretliye ve emekliye verilmesi gerektiğini dile getirdi.

Asgari ücret 6000 TL mi olacak?

Asgari ücretli çalışanlar ise Ocak ayında aldıkları zam ile birlikte 4.250 TL'ye yükseltilen maaşlarının şu anki şartlarda en az 6000 TL olmasını istediklerini belirterek bu taleplerini sosyal medya hesaplarından yetkililere ulaştırma çabasına girdiler. Konuyla ilgili herhangi sıcak bir gelişme meydana gelmezken, asgari ücrette yaşanacak ola artış kararı haberimizin detaylarında yer alacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal