Artvin'de Son Beş Yıldır Kadın Cinayeti İşlenmiyor

Kadın cinayetlerinin en az yaşandığı şehir belli oldu. Kadın cinayetlerinin en az yaşandığı iller arasında yer alan Artvin’de, son 5 yılda kadın cinayeti işlenmediği açıklandı.

26.03.2021-17:19 - (Son Güncelleme: 26.03.2021-17:19) Artvin'de Son Beş Yıldır Kadın Cinayeti İşlenmiyor

Türkiye’de işlenen kadın cinayetlerinin haritası açıklandı. Ardahan, Artvin, Bitlis, Bolu, Erzincan, Gümüşhane, Kırklareli, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Yalova 2020’de kadın cinayetlerinin hiç yaşanmadığı kentler arasında yer aldı.

Artvin Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Av. Yeşim Güner, Artvin'in Türkiye geneli iller arasında kıyaslama yapıldığı zaman kadın cinayetlerinin en az yaşandığı üç ilden biri olduğunu söyledi. 2016 yılından bu güne kadar Artvin’de kadın cinayeti işlenmediğini ifade eden Güner, 'Cinayetin olmaması kadına yönelik şiddetin olmadığı anlamına gelmiyor. Türkiye genelinde bir kıyaslama yapıldığında az yaşanan iller arasında olduğu doğru. Kadınlar Artvin’de önemli rol oynamakta. Artvin’de kadınları her alanda görmemiz mümkün, esnaflarımızın yarısından çoğu kadınlardan oluşmakta' şeklinde konuştu.

KÜLTÜREL YAPININ ETKİSİ BÜYÜK

Artvin Baro Başkanı Av. Ali Uğur Çağal ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada 'Artvin’de 5 yıldır kadın cinayetinin yaşanmamış olması sevindirici. Artvinliler için de onur verici bir durum. Artvin Türkiye’nin marka illerinden bir tanesi. Nüfusu az küçük bir şehir ama özgür ağırlığı fazla olan bir kenttir. Kadın cinayetlerinin az olmasının birinci nedeni, ilimizin kültürel yapısının büyük etkisi var. Ekonomik yapısı zayıf olsa da çok eskilerden gelen çağdaş demokratik bir anlayışa sahip olması. Kadına olan saygı çok önemli, okuma oranı yüzde yüzlere yakındır, bunun da büyük etkisi vardır. Artvinli'nin yetiştiriliş kültüründe kadının ayrı bir yeri var. Bu cinayetlerin olmamasında en büyük sebeplerden biri. Ama tabii ki üzüntüyle karşılıyoruz ki ülkemizde bu sayı oldukça yüksek, her gün bir kadın cinayeti haberiyle karşılaşıyoruz' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal