Artvin’de Çıkan Orman Yangınında 4 Bin Çam Ve Ladin Ağacı Telef Oldu

Artvin’de geçtiğimiz gün başlayan orman yangını 5 saat sonra kontrol altına alındı. 8 hektarlık alanın yandığı yangında, 4 bin çam ve ladin ağacı yanarak kül oldu. Ekiplerin soğutma çalışması sürüyor.

17.05.2021-16:34 - (Son Güncelleme: 17.05.2021-16:34) Artvin’de Çıkan Orman Yangınında 4 Bin Çam Ve Ladin Ağacı Telef Oldu

Alınan bilgiye göre, Artvin’in Ardanuç ilçesine bağlı 14 kilometre uzaklıkta bulunan Yolüstü köyü, Kürdeşen istikametinde yer alan ormanlık alanda dün öğlen saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın meydana geldi. 

YANGIN GİDEREK BÜYÜDÜ 

Etraftakiler tarafından alınan ihbar üzerine bölgeye itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğüne ait ekipleri sevk edildi. Alanın fidanlık sahası olmasından dolayı üretim artığı dallar ve ağaç parçaları rüzgarın şiddetiyle hızlıca alev alarak yangının büyümesine neden oldu. 

4 BİN ÇAM VE LADİN AĞACI YANDI 

Meydana gelen yangında, çam ve ladin ağaçlarının alev alev yanarken, ekipler ve vatandaşların müdahalesi sonucunda yangın 5 saat sonra kontrol altına alındı. Acı bilanço yangın söndürüldükten sonra ortaya çıktı. Yaklaşık 8 hektarlık alana yayılan yangında, 4 bin çam ve ladin ağacının yandığı öğrenildi. Diğer yandan yer yer yeniden alev alan ormanlık alanda ekiplerin soğutma çalışmaları sürüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal