Artvin'de 17 Gündür Coronavirüs Vakası Görülmüyor

Son günlerde açıklanan coronavirüs verileri umut verirken, Artvin'de 17 gündür coronavirüs vakası görülmemesi yüzleri güldürdü.

04.05.2020-10:21 - (Son Güncelleme: 04.05.2020-10:07) Artvin'de 17 Gündür Coronavirüs Vakası Görülmüyor

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görülürken, şimdiye kadar 126 binden fazla vatandaşımız virüsten etkilendi. Son günlerde açıklanan veriler umut olurken, Artvin'de 17 gündür hiçbir vakanın görülmemesi yüzleri güldürdü. Artvin halkı alınan önlemlere harfiyen uyarken, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmadı ve meydanlar boş kaldı.

"BU DUYARLILIĞIN DEVAM EDECEĞİNİ UMUT EDİYORUZ"

Artvin'de şimdiye kadar toplam 857 coronavirüs testi yapılırken, 39 vaka tespit edildi ve 5 kişi hayatını kaybetti. Konuyla ilgili olarak Artvin İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Mehmet Ali Dündar açıklama yaptı ve "Artvin'de coronavirüsle ilgili yaptığımız çalışmalar, şükürler olsun ki olumlu sonuçlarını vermeye başladı. Hastanelerimizde yatan pozitif korona virüs vakamız kalmadı. İki haftadır yeni tespit ettiğimiz vakaya da rastlamadık. Artvin coronavirüs yönünden kendini sterilize etti, diyebiliriz. Tehlike tamamen geçene kadar bu duyarlılığın devam edeceğini umut ediyoruz. Rehavete kapılmadan, herkesin alına kararlara uygulamasına devam etmesini arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"ARTVİN HALKI SON DERECE BİLİNÇLİ"

Kent esnaflarından Necati Türker de Artvin halkının kurallara uyduğunu vurguladı ve "Son derece bilinçli sokakta çocuk, yaşlı görmüyoruz. Bu yüzdende Artvin'de vaka sayısını sıfır olması bizi mutlu ediyor." dedi.

"KENT CORONAYA KARŞI BİRLİK OLMUŞ DURUMDA"

Evde kalarak sosyal izolasyon çağrılarına uyan Sami Özçelik ise "Artvin'de iki haftadır vaka bulunmuyor. Bunun nedeni Artvin halkının oldukça duyarlı ve kurallara uymasıdır. 20 yaş altı, 65 yaş üstü sokağa çıkmadı. Bu şekilde kent coronaya karşı birlik olmuş durumda. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal