Artık toplu taşımaya BİR KURUŞ bile ödenmeyecek! Cumhurbaşkanı duyurdu

Toplu taşıma kullanan vatandaşlara büyük jest Cumhurbaşkanı tarafından duyuruldu Toplu taşımaya para verme derdi geride kalacak. O kişiler tamamen ücretsiz şekilde toplu taşımadan 2025 yılına kadar ücretsiz yararlanabilecekler.

18.03.2024-11:28 - (Son Güncelleme: 18.03.2024-11:39) Artık toplu taşımaya BİR KURUŞ bile ödenmeyecek! Cumhurbaşkanı duyurdu

Özellikle büyük şehirlerde toplu taşıma kullanmadan bir yerden diğer bir yere ulaşım sağlamak oldukça zor. Vatandaşlar İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde en az bir toplu taşıma aracı kullanarak gitmek istedikleri yere ulaşım sağlayabiliyorlar. Durum böyle olunca Cumhurbaşkanı Erdoğan da büyük jesti duyurdu. 2025 yılına kadar bu işi yapan kişiler kesinlikle toplu taşımayı dert etmeyecek. O kişilere Cumhurbaşkanı’nın desteğiyle toplu taşıma tamamen ücretsiz olacak. 

O kişiler tek kuruş ödemeden toplu taşımayı kullanabilecek

Cumhurbaşkanı toplu taşıma için yeni bir imza daha attı. 2025 yılına kadar tek kuruş ödemeden belirli kişilerin toplu taşıma kullanılabileceğini duyurdu. Atılan imzalarda yer alan detaylara göre il teşkilatına bağlı acil durum ve afet Yönetimi Başkanlığı çalışanlar ücretsiz şekilde toplu taşımadan faydalanabilecek. AFAD çalışanları yapılan son dakika açıklaması ile birlikte 2025 yılına kadar hiçbir otobüse ücret ödemeyecek. Resmi Gazete üzerinden yayınlanan detaylara göre bu vatandaşlar 2 yıl boyunca hiçbir ücret ödemeden otobüs kullanabilecek.

O kişiler toplu taşımayı ücretsiz kullanabilir

Resmi Gazete’de yayınlandı! AFAD personelleri ödeme yapmayacak

Kahramanmaraş merkezli Şubat ayı depreminden sonra özellikle AFAD’a katılım sağlayan vatandaşların sayısı gün geçtikçe artmaya başladı. Eğitimler ve benzeri programlara katılım sağlayarak afet yönetimi öğrenen gönüllülere ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan müjdeli haber verildi. AFAD il teşkilatına ve arama kurtarma kuvvetlerine katılım sağlayıp görev yapan vatandaşlar 31 Aralık 2025 tarihine kadar toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz şekilde faydalanabilecekler. Tek bir kuruş ödemeden otobüs metro gibi ulaşımları kullanabilecekler.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal