Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile Avrupa Birliği’nin (AB) Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, başkent Tiran’daki havalimanında basın toplantısı gerçekleştirildi. AB tarafından Arnavutluk’a gönderilen aşıların teslim töreni esnasında gerçekleşen açıklama esnasında pistten geçmekte olan Türk Hava Yolları’na ait uçak nedeni ile kesintiye uğradı. İlerlemeye başlayan uçağın geçişi sırasında, Başbakan Rama ile basın toplantısında hazır bulunan basın mensupları da beklemek zorunda kaldı.
Uçağın geçtiği anlarda iki liderin Türk Hava Yolları’nın ismini tekrarlayarak gülümsediği anlar kameralara kaydedildi. Kısa bir ara sonrası devam eden basın toplantısı, yerel basında ve sosyal medyada geniş yer buldu.
Arnavutluk yerel televizyon kanallarında, ‘Balkanlara yönelik Türk dış politikası bundan daha iyi gösterilemezdi.’ yorumları yapıldı. Sosyal medya kullanıcıları ise ‘Milyon dolarlar versen bugünkü reklamı yaptıramazsın. Tevafuk işte.’ yorumlarını yaptı.