Arnavutluk Başbakanı Türkiye’ye Övgülerde Bulundu

Arnavutluk Başbakanı, Türkiye’nin dünyada takdir edilen bir sağlık sistemi modeli olduğunu ve Arnavutluk’un bunu örnek alacağını belirtti.

22.04.2021-12:46 - (Son Güncelleme: 22.04.2021-12:46) Arnavutluk Başbakanı Türkiye’ye Övgülerde Bulundu

Türkiye, Arnavutluk’a Fier’de 150 yatak kapasiteli bir hastaneyi 3 ay gibi kısa bir sürede inşa etti.

Hastanede kullanılacak tıbbi ekipman, malzeme ve mobilyayı da Türkiye bağışlayacak.

17 bin 425 metrekare inşaat alanına sahip hastanede 6 ameliyathane ve 6 poliklinik bulunuyor.

Ayrıca Türkiye, Fier Bölge Hastanesi’nin geçiş dönemi boyunca Arnavutluk'a sağlık personeli ve Sağlık Bakanlığı aracılığıyla danışmanlık hizmeti sağlayacak.

AÇILIŞ TÖRENİNE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KATILDI

Fier Bölge Hastanesi’nin açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan canlı bağlantı ile katıldı.

Açılışa ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Ogerta Manastirliu ile diğer yetkililer de katıldı.

TÜRKİYE’NİN SAĞLIK SİSTEMİ MODELİNİ ÖRNEK ALACAKLAR

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, hastanenin açılışının ilham verici bir an olduğunu vurgulayarak sunacağı hizmetlerin dışında bu hastanenin olağanüstü değeri de olduğunu söyledi.

Hastanenin, dost ülke Türkiye'nin bilgi birikiminin aktarılma merkezi olduğunu dile getiren Rama, Türkiye'nin bu bilgi birikimini cömertçe kendileriyle paylaşacağını vurguladı.

Türkiye'nin dünyada takdir toplayan başarılı sağlık sistemi modelinin, gelecekte Arnavutluk sağlık sistemi için örnek olacağının altını çizen Rama, ‘‘Türkiye dışarıdan ve uzaktan tüm alanlarda kalkınan bir ülke olarak görülüyor. Ancak Türkiye'nin Başbakan ve daha sonra Cumhurbaşkanı'nın (Recep Tayyip Erdoğan) iktidarı dönemindeki en büyük, anlamlı ve stratejik kalkınması, çoğalan bilgi birikimidir.’‘ şeklinde konuştu.

‘‘Bu bilgiyi bizlerle paylaşmaya hazır olan dost bir ülkeye sahip olduğumuzdan dolayı şanslıyız.’‘ diyen Rama, bu hastanenin, ortak bir işin başlangıcı olduğunu söyledi.

HASTANE 20 MAYIS’TAN İTİBAREN HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

Arnavutluk Sağlık ve Sosyal Koruma Bakanı Manastirliu da Türkiye'nin cömertliği sayesinde hastanenin inşasını tamamlamayı başardıklarını belirterek ‘‘Başbakan Rama'nın bölgesel bir hastane inşa etme sözünün ve çok beklenen bir rüyanın gerçekleşmesinden dolayı çok heyecanlı ve memnunum. Bu yılın ocak ayında Türkiye Cumhurbaşkanı (Erdoğan) bu hastanenin 3 ay içerisine inşa edileceğine dair söz vermişti. 20 Mayıs'tan itibaren Arnavut vatandaşlarına hastanede hizmet vereceğiz.’‘ diye konuştu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal