Hastane dönüşü parka dinlenmek için geldiğini söyleyen Cengiz İlk isimli vatandaş, ağlama sesi duydu. Ağaçların arasından gelen sese doğru giden Cengiz İlk, çanta içerisine koyulmuş bir bebek buldu. İlk başta bebeğin unutulmuş olduğu düşünen Cengiz İlk, etrafta bebeğin ailesini aradı. Sonuç alamayınca ise sorumlu vatandaş, olayı hemen polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri bebeği alarak Arnavutköy Devlet Hastanesi’ne götürdü.
Bebeği bulan Cengiz İlk kameralara açıklamada bulundu. Cengiz İlk; ‘Ben hastaneden geldim ve yorgundum buradaki alana uzanayım dedim 10 bilemedin 15 dakika geçti buralardan ses duymaya başladım. Çalı diplerine falan baktım. Yaklaşınca sesin çantadan geldiğini fark ettim. Çantayı açıp baktığımda içerisinde yeni doğmuş bir bebek gördüm. Üzerinde lekeler vardı. Motorlu güvenlikler geziyordu. Onlara haber verdim hemen gelip bebeği çıkardılar. Polise ve ambulansa haber verdiler. Bir eczaneye ait ilaç poşeti de vardı üzerinde. Poşetin içerisinde ne olduğunu göremedim polis ekipleri burada çalışma yapıyorlar.’ İfadelerini kullandı.
Bebeğin ailesi veya kim tarafından parka bırakıldığı henüz tespit edilemedi. Hastaneye götürülen bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu ve birkaç günlük olduğu öğrenildi.