Arnavutköy'de yağış ve inşaat çalışmaları sonrası yol çöktü, bina boşaltıldı!

Arnavutköy'de meydana gelen olay, yoğun yağışın ve inşaat çalışmalarının bir araya gelmesiyle başladı. 20 Nisan Cumartesi akşamı yaşanan olayda, bir inşaatın temel kazısı sırasında bitişiğindeki yol çöktü. Çökme sonrası alarma geçen yetkililer, inşaatın yanında bulunan 3 katlı binayı tahliye ederken, çöken yol trafiğe kapatıldı.

22.04.2024-10:56 - (Son Güncelleme: 22.04.2024-15:04) Arnavutköy'de yağış ve inşaat çalışmaları sonrası yol çöktü, bina boşaltıldı!

Arnavutköy, Boğazköy İstiklal Mahallesi'nde yoğun yağışın etkisiyle nemlenen inşaat alanında yaşanan yol çökmesi, mahalle sakinlerinin endişesini artırdı. İhbar üzerine olay yerine polis ve belediye ekipleri sevk edildi. İncelemeler sonrasında, çevrede güvenlik önlemi alındı ve çöken yol trafiğe kapatıldı. 

Bina sakinleri güvenli bölgelere taşındı

Tahliye edilen 3 katlı binada yaşayan 17 kişi, zabıta ekipleri tarafından güvenli bölgelere taşındı. Binada herhangi bir hasar olmaması sevindirici bir gelişme olarak değerlendirildi. Bina sakinleri, yaşanan olaylar sonrası yakınlarına yerleşti.

İnşaat sahipleri ve çalışmalar

Çöken yol ve inşaatın sahipleri arasında bir durdurma kesintisi yaşandı. İnşaat sahipleri, olayın ardından çöken yol ve inşaatla ilgili incelemelerde bulundu. İnşaat çalışmaları devam ederken, bina sakinlerine evlerine dönüş izni verildi.


Mahalle sakinlerinin gözlem ve yorumları

Mahalle sakinlerinden Talip Temur, yaşanan olayların önceden tahmin edilebileceğini ve önlem alınabileceğini belirtti. Temur, "Yol dün akşam yağmurdan dolayı çöktü. İnşaatın bariyerlerini geri alarak çatlağı serbest bıraktılar, önlemini almadılar. Dün akşam yoğun yağmurdan dolayı yol çöktü. Tedbir amaçlı binayı boşaltarak mühürlediler ama karşı koydular. Şu anda bir çalışma falan yapmıyorlar, sadece sabahları biraz beton döktüler, onu da kapattılar." dedi. 

Talip Temur, daha önce de yol çatlaması yaşandığında önlem alındığını ve bu sorunların devam etmemesi gerektiğini belirtti.Yaşanan bu olay, inşaat çalışmaları ve doğal etkenlerin bir araya gelmesinin ne kadar riskli olabileceğini gösteriyor. Yetkililerin ve inşaat sahiplerinin daha dikkatli ve özenli olması, benzer olayların önlenmesi için büyük önem taşıyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal