Arkadaşlarını Koronavirüs Aşısı Olmaya İkna Ediyor!

Koronavirüsle mücadele kapsamında aşı çalışmaları sürüyor. Pandemi sürecinde annesini kaybeden Necati Uysal, başına gelen bu durum karşısında arkadaşlarını aşı olmaya ikna etrmeyi başardı.

02.08.2021-13:39 - (Son Güncelleme: 02.08.2021-13:39) Arkadaşlarını Koronavirüs Aşısı Olmaya İkna Ediyor!

Koronavirüs aşılamaları sürüyor. 50 yaşındaki Necati Uysal, pandemi sürecinde annesini kaybetti. Acı kayıptan sonra arkadaşlarını aşı için ikna eden Uysal, yakınlarını aşıya götürüyor. Ayakkabıcılık ile ilgilenen Uysal, pandemi salgınının acı yüzüyle annesinin kaybı ile yüzleşti. Bu nedenle Uysal, aş ısırası gelince hem kemdi aşısını yaptırdı hem de arkadaşlarını aşı için teşvik etti.

KORONAVİRÜS AŞISI İÇİN İKNA EDİYOR

İstanbul'da, aşı konusunda kararsızlık yaşayıp aşı olmak istemeyen arkadaşlarını ikna etmeye başlayan Uysal, çok sayıda kişinin genç yaşına rağmen yoğun bakıma alındığını ve annesini kaybettiğini anlatarak çevresindekileri Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne aşı olmaya götürdü.

Aşı karşıtlarına yönelik ikna çalışmaları yaptığını ifade eden Uysal, aşılanmanın salgında hayati öneme sahip olduğunu belirterek tüm vatandaşları aşı olmaya davet ediyor.

'BU İŞİN ŞAKASI YOK'

Salgınla mücadele sürecinde aşının hayati öneme sahip olduğunu söyleyen ve aşı karşıtlığı veya kararsızlığı yaşayan arkadaşlarını ikna ederek aşı olmaya getirdiğini anlatan 50 yaşındaki Necati Uysal, şunları söyledi:

'Ben ısrarla aşı olacaksınız diyorum. Atlatmaya kalktı 'ben hazır değilim' dedi, ben kollarından tuttum, buraya getirdim. Şu anda ilk dozlarını oldular ben ikinci dozu oldum. Bayramdan önce entübe olan aşı karşıtı arkadaşım vardı, ölümden döndü. Ben annemi Kovid’den kaybettim, kesinlikle aşı olsunlar. Ben sadece bu iki arkadaşım değil, bir sürü arkadaşımı ikna ettim, getirdim. İş yerimiz de yakın olduğu için kollarından tutup getiriyorum.

Canı gönülden tavsiye ediyorum. Salgının ilk dönemlerinde kaybettim annemi o zaman aşı çıkmamıştı. Çıksaydı biz hemen olacaktık ama maalesef. Sevdiklerimi arkadaşlarımı, aşı olmayan, aşıya karşı olanları hastaneye kendim bizzat alıp getiriyorum. Bu işin şakası yok, aşı olmaya gideceğiz diyorum. İnşallah olmayanları da ikna edeceğim. Bir an evvel aşılarını olsunlar, yoğun bakımlar aşı olmayanlarla dolu. Herkes aşısını koştura koştura gelip yaptırsın.'

'ARKADAŞIMIN BANA DOĞUM GÜNÜ HEDİYESİ AŞI OLDU'

Aşı ile alakalı yapılan bazı olumsuz ifadeler nedeniyle daha önce aşı olmayı düşünmediğini fakat arkadaşının kendisini ikna ettiğini söyleyen 49 yaşındaki Sinan Yağcıoğlu, 'Aşı olmamamın sebebi; kamuoyunda oluşan bu aşı karşıtı eylemler, yapılan eleştiriler fakat arkadaşım beni ikna etti. Ben de ilk aşımı oldum. Benim gibi aşı olmayan arkadaşların gelip aşılarını olmalarını tavsiye ediyorum. Çünkü ciddi bir problem, insanlık zor durumda. Aşılanmaktan başka çaremiz yok.

Son çıkan delta varyantı ölümlerin artması, sevdiklerimizi kaybettik. Onların acısı zaten bizi derinden üzdü. Bu işi gerçekten ciddiye alıp herkesin aşılarını olması lazım. Benim can dostum, çocukluk arkadaşım aynı zamanda meslektaşım bizi tuttu, ‘hadi gidiyoruz’ dedi. Özel arabasıyla buraya kadar getirdi.

Ne politik ne siyasi bir şey insan sağlığı için bütün sağlık çalışanları zaten zor durumdalar. İki arkadaşım da annelerini kaybetti. O kadar canlar verdik çok üzgünüz. Bugün doğum günüm 49 yaşına girdim. Doğum günüm ve ilk aşım, arkadaşımın bana doğum günü hediyesi aşı oldu' dedi.

koronavirüs aşısı

KOLUMDAN TUTTU GETİRDİ SAĞ OLSUN

Aşı olma konusunda endişeli olduğunu söyleyen, arkadaşının sözleri aşı olmaya karar verdiğini söyleyen Serkan Bilecan, 'Nasıl yan etki verecek diye açıkçası biraz beklemek istedim. Olacaksak Türk aşısı olayım dedim. Bu sıralar vaka sayıları arttığı için, çevremizde çok vefat eden arkadaşlarımız, yakınlarımız oldu. Hiç ummadığım sapasağlam insanları genç yaşta kaybettik.

Yine gelmeyecektim, bir ağabeyimiz vesile oldu. İlk başta milletin düşündüğü gibi düşündüm. Dünya nüfusu sanki çok çoğaldı şu an değil ama 5-10 sene sonra toplu bir ölüm gibi planlanmış bir senaryo mu diye düşündük. O yüzden hep geri çekildik, bekledik. Kolumdan tuttu getirdi, sağ olsun yaklaşık bir 10-15 kişi getirmiş.' ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal