Arı Zehri ile Şifa Bulabilirsiniz!

Apiterapi olarak adlandırılan yöntemde bal, propolis, polen, arı sütü ve arı zehri kullanılıyor. Peki bin bir derde derman olan bu yöntem nasıl uygulanıyor?

16.08.2019-14:51 - (Son Güncelleme: 01.08.2021-11:52)

Arı ürünleri insanların en büyük şifa kaynaklarından biri olarak biliniyor. Yüzyıllar boyunca kozmetik ve ilaç alanında kullanılan arı zehri, hücreleri yenileyerek gençleşmeye katkıda bulunuyor. Arı sokması, arıların kendilerini koruması için kullandığı bir yöntem. 

Arıların ürettiği bu zehrin içerisinde ise biyoaktif peptidlerin, histamin, noradrenalin ve dopamin gibi bileşenler ve çeşitli enzimler bulunuyor. Ürettikleri bu salgı ise etkili bir apiterapi ürünü. Peki apiterapi nedir? Arı zehri ne gibi hastalıkların tedavisi için kullanılır? Arı zehri güzelleştirir mi? İşte arı zehrinin tüm bilinmeyenleri…

KIRIŞIKLIKLARA İYİ GELİYOR!

Güney Kore’de 2015 yılında yapılan bir araştırma için arı zehrinin ultraviyole ışınlara bağlı cilt yaşlanması ve doğal yaşlanma sürecine bağlı olarak görülen yüz kırışıklıkları üzerine etkisi incelendi. 

Araştırmada 49 yaş aralığındaki 22 kadına 12 hafta boyunca günde 2 kez olmak üzere yüzde 0.006 konsantrasyonunda arı zehri yüz serumu uygulandı. Araştırma, arı zehri serum tedavisinin kırışıklık alanını, sayısını ve derinliğini azaltarak klinik olarak yüz kırışıklıklarını azalttığını gösterdi. 

APİTERAPİ NEDİR?

Çin, Kore, Japonya gibi Asya ülkelerinde sıklıkla uygulanan apiterapi arı zehri gibi maddeler kullanılarak uygulanıyor. Arı zehri tedavisinde arıların ürettiği enzimler akupunktur noktalarına enjekte edilerek uygulanıyor. Arı zehrinden bulunan melittin ve apamin en güçlü antienflamatuar etki gösterdiği için enflamatuar hastalıklarda büyük faydalıdır.

APİTERAPİ İÇİN KULLANILAN MADDELER NELER?

-Arı zehri: İşçi kadın arılardan üretilen bu madde doğrudan arının sokması yoluyla verilebilir.

-Bal: Hasat edilebilen bu tatlı maddeyle apiterapi uygulanabilir.

-Polen: Çok sayıda vitamin ve besin içerir.

-Arı sütü: Kraliçe arı, enzim bakımından zengin olan bu besini besler. Çok sayıda yararlı vitamin içerir.

-Propolis: Bu, balmumu, ağaç reçineleri, bal ve kovanı bakteriler veya virüsler gibi dış tehditlerden korumak için arıların yaptığı enzimlerin bir kombinasyonudur.

-Balmumu: Bal arıları, kovanlarını oluşturmak ve bal ve polen depolamak için balmumu oluşturur. Genellikle kozmetik ürünlerinde kullanılır.

HANGİ HASTALIKLAR APİTERAPİ İLE TEDAVİ EDİLEBİLİR?

-Bel fıtığı, Boyun fıtığı

-Romatoid artrit

-Donmuş omuz

-Artrit (eklem iltihabı)

-MS

-Kronik ağrı sendromu

-Karpal tünel sendromu

-Menstrüel ağrılar

-Astım

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal