Arı sütünün kilosu altın fiyatıyla yarışıyor! Kilosu 10-15 bin TL! Şifa deposu arı sütü satıcıları servetine servet katıyor

Türkiye'de en önemli arı ve bal üretim merkezi Aydın'da bulunuyor. Üreticiler, sadece bal ve polen üretiminin yanı sıra arı sütü de üretiyorlar. Kilosu 10 bin ile 15 bin arasında değişen ve fiyatı altınla yarışan arı sütü, satıcılarının servetine servet kazandırıyor.

24.06.2022-18:45 - (Son Güncelleme: 24.06.2022-18:45) Arı sütünün kilosu altın fiyatıyla yarışıyor! Kilosu 10-15 bin TL! Şifa deposu arı sütü satıcıları servetine servet katıyor

İklim koşuları, bitki örtüsü ve hemen hemen her bölgesinde bulunan endemik bitkilerden dolayı arılar yılın neredeyse 8 ayını Aydın'da geçiriyorlar. Bu nedenle, Türkiye'deki en önemli arı ve bal üretim merkezine sahip olan Aydın'da arı ürünlerin oldukça kıymetli ve değerlidir.

2 yılı aşkın hayatımızda olan pandemi sürecinde vatandaşlar arı ürünlerine ve özellikle arı sütüne çok fazla talep gösterdi. Günümüzde bu talep hala devam ederken il genelinde arı sütü üretimi de giderek artırıldı.

Arı sütünün kilosu

Aydın’da arıcılar, bugüne kadar bal ve polen üretimi yaparken son zamanlarda arı sütü üretimine de de çok fazla ağırlık vermeye başladılar. Sanıldığı kadar kolay olmayan oldukça zahmetli görünen arı sütü üretimi bir o kadar da sabır isteyen bir iştir. Bu nedenle arzu süre fiyatı da neredeyse altınla yarışır hale gelmiştir.

Kilosu 10 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor

Sadece tüketimde değil, ilaç ve kozmetik sektöründe de kullanılan arı sütü kanser hastalığı ile ilgili başlanılan tedavide, vücuttaki ölü hücreleri canlandırdığı değerlendirilir. çok fazla zahmet gerektiren bir uğraş sonucu elde edilen para üstünün üretimini yapan üreticilerden birisi olan Rahime Gür, ise, arı sütünü özellikle vücut direndi düşük olanların şifa niyetine tükettiklerini söyledi.

Arı sütünün kilosu

Arı sütü üretiminde özel bir kaşık kullanılıyor ve metal ile temas ettirilmeden toplanan arı sütleri soğuk zincir ile muhafazası sağlanıyor. Peteklerin arasından çok dikkatli toplanan arı sütleri, kraliçe arıya sahip olmayan kovanlara özel olarak yerleştiriliyor. Bu peteklerde kraliçe arıya sahip olmayan arıların yüzük diye adlandırılan özel petek içindeki bölmelere özel besleme yapıyorlar.

72 saatlik bir süre sonrasında özel peteğin içindeki diğer arılar tarafından biriktirilen süte ise arı sütü adı veriliyor. Arı sütü, talep doğrultusunda satışa çıkarılıyor ve fiyatı 10 bin TL ile 15 bin

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal