Arefe nedir, ne demek? Arefe kelime anlamı nedir? Arefe günü ne zaman?

Ramazan Bayramı yaklaşırken Arefe kelimesinin anlamı merak edildi. Arapça kökenli olan Arefe kelimesi Arafa fiilinden türemiştir. Peki Arefe nedir, ne anlama gelir? Arefe günü ne zamana denk geliyor? detaylar haberimizde yer almaktadır.

15.04.2022-17:38 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-17:38) Arefe nedir, ne demek? Arefe kelime anlamı nedir? Arefe günü ne zaman?
Ramazan Bayramı yaklaşırken Arefe kelimesinin anlamı merak edildi. Ülkemizde Ramazan ve Kurban Bayramı'ndan bir önceki günü Arefe günü olarak bilinirken Arefe kelimesinin anlamı araştırılmaya başlandı. Arapça kökenli olan Arefe kelimesi Arafa fiilinden türemiştir. Bilmek, görmek ve sezmek anlamına gelen Arefe kelimesi Türk Dil Kurumu'na (TDK) göre ise belirli bir günün, olayın bir önceki günü ya da ona yakın günleri anlamına gelmektedir. Arefe bayramdan bir önceki gün anlamına gelmektedir. Sadece dini bayramlar için değil diğer özel günler için de kullanılan Arefe kelimesi TDK'ya göre Arife olarak yazılır.

2022 Arefe günü ne zaman

2022 Arefe günü ne zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı dini günler takvimine göre Ramazan Bayramı'nın arefe günü 1 Mayıs 2022 tarihine denk gelmektedir. Ramazan Bayramı ise 2,3 ve 4 Mayıs günleri kutlanacaktır. Kurban Bayramı'nın arefe günü ise 8 Temmuz 2022 tarihine denek gelmektedir. Kurban Bayramı 9 Temmuz ile 12 Temmuz tarihleri arasında idrak edilecektir. Peygamber Efendimiz (S.A.V) arefe gününün faziletini şu sözlerle açıklamıştır: "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, “Sıyâm”, 196-197)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal