Arefe günü resmi tatil mi? Bugün özel sektöre tatil mi?

Kurban Bayramı'nın gelişini müjdeleyen arefe gününün gelmesiyle beraber çalışanlar bugünün resmi tatil olup olmadığını araştırmaktadır. Bu yıl Kurban Bayramı tatili 9-12 Temmuz aralığına denk gelirken özel sektörün bu sürede tatil olmasına ilişkin haberler ise incelenmektedir. Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü özel sektör çalışıyor mu? Arefe günü hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

08.07.2022-14:21 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-14:21) Arefe günü resmi tatil mi? Bugün özel sektöre tatil mi?

8 Temmuz Cuma 2022 gününe denk gelen arefe günü için araştırmalar sıklıkla devam ederken vatandaşlar bugünün resmi tatil mi yoksa yarım gün mü sorularına yanıt aramaktadır. Tatil planı yapacaklara yön verecek bu bilgi için meraklar artarak devam ediyor. Arefe günü resmi tatil mi, yarım gün mü? İşte, arefe günü özel sektörler çalışıyor mu? sorusu haberimizde...

Arefe günü ne zaman? 

Bayramlardan önceki gün olan arefe günü ise bu sene Kurban Bayramı öncesi yani 8 Temmuz 2022 Cuma gününe denk gelmektedir. 

Arefe günü resmi tatil mi, yarım gün mü?

Her sene olduğu gibi bu senede arefe günü yarım gün tatil edilmektedir. Bu nedenle bu sene 8 Temmuz Cuma günü iş yerleri yarım gün açık kalacaktır. Bu yarım güne giren kurumlar ise PTT, noter, bankalardır. 

Arefe günü özel sektör çalışıyor mu?

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Kurban Bayramı tatili 9 gün mü? 

Milyonlarca vatandaşın beklediği haber Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geldi. Kabine Toplantısı sonrası kamera karşısına geçen Erdoğan, Kurban Bayramı'nın devamında gelen 15 Temmuz ile arasındaki olan Çarşamba ve Perşembe gününü de idari izin olacağını açıkladı. Bu durumda Kurban bayramı tatili 9 gün olarak kabul gördü. Fakat özel sektörde çalışanlar ise 13 Temmuz Çarşamba günü iş başı yapacaktır. 

Kurban Bayramı tarihleri

Kurban Bayramı tarihleri

Kurban Bayramı arefesi 8 Temmuz Cuma  

Kurban Bayramı 1. Gün: 9 Temmuz Cumartesi

Kurban Bayramı 2. Gün: 10 Temmuz Pazar

Kurban Bayramı 3. Gün: 11 Temmuz Pazartesi

Kurban Bayramı 4. Gün: 12 Temmuz Salı

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal