Arda Turan: Galatasaray'ın Teklifi Çok Komikti

Milli yıldızımız Arda Turan, Getafe maçı sonrası Milliyet'e açıklamalarda bulundu. Çarpıcı sözler söyleyen Arda'nın ropörtajından satır başları şöyle:

15.03.2016-20:28 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Arda Turan: Galatasaray'ın Teklifi Çok Komikti

 

TARİHİN EN İYİSİ

Barcelona'da yaşadıkları; “Her şeyi unut dediler. Şimdi tek düşündüğümüz hücum. Kaybettiğimiz topu 4-5 saniye içinde geri kazanmak oyun planımızın önemli bir parçası. Çünkü rakip takım o 4-5 saniye içinde hazır olamıyor; sahaya yayılamıyor. O süre zarfında topu kazanamazsanız daha derli toplu hücum yaparlar."

"Madrid’deki görevimden daha farklı bir görevim var burada. Lionel Messi tarihin en iyi oyuncusu. Oyun içinde ona yardımcı olmaya çalışıyoruz. Fakat Iniesta takım için çok daha önemli bence. Beraber ısınıyoruz onunla. İdolüm. Ondan bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum."

"Ben Barcelona’ya transfer olunca bu takıma ne katabilirim diye düşünmeye başladım. Her şeyi kazanarak gelmiştim çünkü; Camp Nou’da puan alıp şampiyonluk turu atmıştık, Şampiyonlar Ligi kupasına 1 dakika uzaklıktaydık. O maçtan sonra burun nasıl sızlarmış öğrendim."

"Ben Barcelona’ya yetenek katabilir miyim? Hayır katamam. Dünyanın en yetenekli futbolcuları bu takımda. Ben düşününce takıma agresiflik katabileceğime inandım. Takım biraz düştüğü anda agresif bir şekilde baskı yapıyorum. Bu bizi yeniden harekete geçiriyor. Bu hayattaki en önemli şeylerden biri doğru bir strateji belirlemek bana göre.”

HEP BÖYLE SEVİNİRİM

İki haftada iki gol atan Arda Turan’a gol sevinçleri soruldu: “İki pozisyon da yerde bitti. Bu nedenle mi secdede sevindin?” denildiği zaman milli yıldız attığı her golde aynı şekilde sevindiğini hatırlattı.

“Taraftarlar tribüne koşan futbolcuyu sever” denildiğinde ise milli oyuncu, “Altıncı golü atınca tribüne koşmam. Öyle sevineceğim goller de olacaktır ama bu kez öyle bir sevinç abartı olurdu” diye cevapladı.

Cumartesi günü oynanan Getafe maçının ikinci yarısının başında net bir fırsatı kaçıran Arda Turan golü için ise “Kolay olanı kaçırdım ama daha güzel bir gol geldi sonra. Aslında ben basit vuruşları daha iyi yaparım ama top sekince olmadı. Gol pozisyonunda sol ayakla vuruş yapmam da ilginç. Kimse beklemezdi benden” ifadelerini kullandı.

GALATASARAY BELİRLER

Arda, ileride F.Bahçe’de oynayıp oynamayaca sorusuna olumsuz cevap verdi. Fakat “Ya Beşiktaş?” şeklinde gelen soruya ilk sorudaki kadar kesin bir cevap veremedi. “Yükselenim Beşiktaş der misin?” sorusuna ise Arda Turan “Beşiktaş’ı seviyorum. Yükselenim Beşiktaş derim” diye cevap verdi.

Bu sezon Süper Lig’de kimin şampiyon olacağıyla ilgili soruya da “Şampiyonu Galatasaray belirleyecek” şeklinde politik bir cevap verdi. Fakat bu soruların üzerine Arda Turan birkaç gün önce oynanan Fenerbahçe-Braga maçında Fenerbahçe’yi desteklediğini de hatırlattı.

“F.Bahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon olmasını ister misin?” sorusuna da “Evet” şeklinde cevap veren Arda Turan sözlerini “Galatasaray’da oynarken Fenerbahçe’nin bizden daha fazla başarılı olmasını; Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmasını istemezdim. Şimdi Real Madrid’in kazanmasını istemeyeceğim gibi. Bu anlaşılabilir bir rekabet bence” dedi.

FEDERASYON BAŞKANI OLMAK İSTERİM

Arda Turan futbolu bıraktıktan sonra yapmak istediklerini de şimdiden düşünmeye başlamış. Galatasaray başkanı olmak da Türkiye Futbol Federasyonu başkanı olmak da hayalleri arasında. Hatta icraatları bile belli.

“Galatasaray başarılı olmak istiyorsa her sene 4-5 altyapı oyuncusunu takıma almak zorunda. Bu Barcelona’da yapılıyor. Ben Galatasaray’da oynadığım zamanlarda da Barcelona’yı takip ettiğim için hep kendi kulübümün de Barcelona gibi olmasını isterdim. Başarılar, şampiyonluklar gelse bile bu başarıların altyapıdan oyuncularla sağlanmasını isterdim” diyor.

Federasyon başkanı olması durumunda ise genç futbolculara İngilizce eğitimini zorunlu tutacağını söylüyor: “Avrupa’da oynamak çok önemli. Keşke 21 yaşında gelseydim. Bayrampaşa’da Barcelona vardı da ben mi oynamadım."

"O zamanlar dil bilmiyorum diye gelmedim. Bunlar çok önemli. Keşke gelseymişim. Hiçbir şey bilmiyordum o zaman. Ne görürsem onu yapıyordum."

"Düşünün giyinmeyi bilmiyordum. Dolce&Gabbana ne gelirse, kocaman logolu onu alıyordum. Bu benim suçum mu; böyle gördük.”

ÜÇ KUPA KAZANAN HOCA GÖNDERİLİR Mİ?

Arda Turan, Galatasaray ile ilgili kırgınlıkları olduğunu gizlemiyor. “Fakat” diyor: “Bunlar hep çok fazla sevmekten. Ben Galatasaraylıyım. Orası benim kulübüm. Fakat kırgınlıklar var. Taraftar da beni çok seviyor. Biliyorum. Fakat fazla sevgiden bazen zarar veriyoruz birbirimize. Sevgililer gibi trip atıyoruz birbirimize."

"Ben Galatasaray’da hiçbir zaman iki maç üst üste kötü oynamadım. Bir ara kortizon oluyordum. 84 kiloyla nasıl futbol oynayayım, o ayrı. Ahmet Çakar bana sallıyor diye kortizon verdiler bana. Kasıktan altı kez iğne oldum. Kolay değildi.”

Galatasaray’ı şimdi de yakından takip ettiğini söyleyen Arda, Hamza Hamzaoğlu’nun takımdan ayrılmasıyla ilgili, “Üç kupa kazanan bir hoca neden takımdan gönderilir, anlamıyorum” diyor.

FRANSA'DA İŞİMİZ ZOR

Arda Turan yazın Fransa’da gerçekleşecek 2016 Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’nin işinin zor olacağını düşünüyor. “İspanya çok iyi bir takım. Onlarla ilk maçı yapacak olmamız avantaj sağlayabilir. Fakat işimiz kolay değil."

"Gruplardan çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Fakat biz zorlukları severiz. Böyle gruplardan çıkmışlığımız da var; biliyorsunuz.”

İSMAİL KÖYBAŞI AVRUPA'DA OYNAR

Arda’ya göre Süper Lig’de mücadele eden futbolcular içinde Avrupa’da oynama şansı en yüksek isim Beşiktaşlı İsmail Köybaşı. İsmail’in Avrupalı gibi futbol oynadığını söyleyen Arda “Umarım Avrupa’da oynar. Avrupa’da oynamak futbolcuları çok geliştiriyor” diyor.

Galatasaraylı Selçuk İnan’ın da üst seviyelerde futbol oynama kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Milli Yıldız, “Fakat Selçuk olgunluk zamanlarını Galatasaray’da geçiriyor. Bu nedenle şansı daha az olabilir” diyor.

Arda, Caner Erkin’in de orta sahada görev aldığı dönemde Avrupa seviyesinde bir futbolcu olduğunu söyledi.

ÇOK KOMİK TEKLİF YAPTILAR

Barcelona’nın transfer yasağı nedeniyle futbol oynayamadığı dönemde Galatasaray’dan teklif alıp almadığı da soruldu. Arda Turan, “Evet, aldım. Fakat çok komik bir teklif yaptılar” cevabını verdi.

953 DAKİKA SÜRE ALDI

Arda Turan, Barcelona formasını ligde 11, kupada da 4 kez terletti. Toplam 953 dakika süre alan milli futbolcu, iki golünü de hafta sonu oynanan Getafe maçında attı.

Getafe maçında, Barcelona formasıyla ikinci golünü atan Arda Turan, İspanyol medyasından yine övgüler alırken, performansını hızla arttırdığını gösterdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

DİĞER RÖPORTAJ HABERLERİ

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal