Arda Güler kimdir, kaç yaşında? Arda Güler hangi altyapıdan çıktı? Arda Güler biyografisi

Fenerbahçe'nin, 2019 yılı Şubat ayında Gençlerbirliği'nin altyapısından transfer ederek, 2021 Ocak ayında profesyonel sözleşme imzaladığı Arda Güler, Helsinki karşılaşmasında ilk defa takımın formasını giyerken, Hatayspor maçında da ilk defa on birde yer aldı. Güler ilk resmi maça çıkmasıyla taraftarın da gözdesi olmayı başardı. Peki, Arda Güler kimdir? Arda Güler hangi takımın alt yapısından transfer edildi?

16.04.2022-23:17 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-23:17) Arda Güler kimdir, kaç yaşında? Arda Güler hangi altyapıdan çıktı? Arda Güler biyografisi

Fenerbahçe'nin 2021 yılı Ocak ayında profesyonel sözleşmeyi imzaladığı Arda Güler, 2021'in Ağustos ayında takım formasıyla ilk defa resmi maça çıktı. UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nun ilk karşılaşmasında Fenerbahçe - Helsinki maçının altmış yedinci dakikasında Filip Novak'ın oyundan çıkmasıyla oyuna dahil oldu. Bu yıl Hatayspor karşılaşmasında ilk defa on birde yer alan Güler, bulduğu şansı değerlendirerek geleceğinin umutlu olduğunu gösterdi. Attığı çalımlar, firikikler ve orta sahada oyun kurucu rolünde gösterdiği başarısı ile genç yaş grubunda on numarayı alan genç yetenek, 2019 yılının Şubat ayında Gençlerbirliği alt yapısından transfer edilmişti.

Arda Güler kimdir, kaç yaşındadır?

25.02.2005 Ankara Altındağ doğumlu olan Güler, 2014'te Gençlerbirliği'nin alt yapısına katılmıştır. Yeteneğiyle kendini gösteren Güler, 2018 yılına dek Başkent takımının formasını giymiş, 2019 yılında ise Fenerbahçe'nin kadrosuna katılmıştır.

Hayalindeki kulübe katılmanın mutluluğunu yaşıyor!

14 yaşındayken sarı lacivertli takıma dahil olan Güler, hayalindeki kulüpte yer aldığını belirterek "Bir tarafta senelerdir birlikte oynadığım takım arkadaşlarım ile hocalarımdan ayrılmanın burukluğunu, bir yandan ise taraftarı olduğum ve hayallerimi süsleyen kulübe dahil olmanın mutluluğunu yaşıyorum" demişti.

 arda güler

Futbol dünyasının yeni yıldızı yetişiyor!

Elit Akademi Ligi U14'te 21 karşılaşmada 12, Elit Akademi Ligi U15'teki 13 karşılaşmada beş, Elit Akademi Ligi U16'daki altı karşılaşmada bir golü ola genç futbolcunun asıl çıkış noktası Fenerbahçe U19 Takımı'nda oldu. Bu zamana dek oynadığı yirmi iki karşılaşmada on golü olan ve yedi asist ile oynayan futbolcunun uzun seneler Türk futboluna büyük katkılarda bulunacağı düşünülüyor.

On numara pozisyonunda görevli!

Sarı lacivertli takımın kısa sürede fark yaratmayı başaran genç yeteneği, geleceğin yıldız isimleri arasında yer alıyor. Sol ayağını oldukça iyi kullanan ve on numara pozisyonunda görevlendirilen Güler, Emre Belözoğlu, Tahir Karapınar ile Ekrem Ekşioğlu gibi isimlerin de yakından takip ettiği bir isim.

Orta sahada yer alan genç yeteneğin profesyonel sözleşme imzalama törenine Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Sportif Direktör Emre Belözoğlu, İdari Koordinatör Selçuk Şahin, Futbol Akademi Genel Koordinatörü Tahir Karapınar ile Güler'in ailesi katılım sağladı.

Pereira: "Arda'nın karakter ve kalitesine sahip çok az oyuncu tanıdım"

Helsinki karşılaşmasında ilk defa Fenerbahçe formasını giyen Güler, karşılaşmadan sonra hocası Pereira'dan büyük övgüler almayı başardı. Pereira, genç yetenek hakkında "Kariyer hayatımda Porto gibi önemli bir kulüpte beş sene altyapıda görev aldım. Arda'nın karakter ve kalitesine sahip çok az oyuncu gördüm" ifadelerine yer verdi.

 arda güler kim

Fenerbahçe altyapısında en çok heyecanlandıran isim

16 yaşında olan Arda, takımın altyapısında en çok heyecanlandıran oyuncu. Genç yıldız Slavia Prag maçında 3-1'lik skorla yenilseler de 75. dakika içinde oyuna girerek kısa sürede neden altyapının en iyi ismi olduğunu kanıtladı. Oyuncu, tam anlamıyla resital sergileyerek Ferdi'nin golünde pası atan oyuncu oldu. İsmail Kartal ise öğrencisinin gösterdiği performansı karşılıksız bırakmadı. Genç yıldız, dün akşamki Hatayspor maçında kariyerinde ilk defa ilk on bire adını yazdırarak sahada yer aldı ve kendinden beklenen performansı gösterdi. Taraftarın yoğun ilgi gösterdiği Arda topa her ayağını vurduğunda alkışlar ve tezahüratlar ile desteklendi.

Performansıyla teşekkür etti!

Arda Güler taraftarın tezahüratlarına performansı ile teşekkür etti. Özellikle birinci yarıda genç yıldızın yedi ikili mücadele kazanarak, %95 pas başarısıyla performans gösterdi. Üç dripling denemelerinin de ikisinde başarılı olan Güler önündeki şansları da iyi değerlendireceğinin sinyallerini verdi. Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda da aldığı top ve yaptığı orta ile atağı diriltmeyi başaran oyuncu geceye ismini yazdırdı.

Arda Güler'in sarı lacivertli takımla 2023 yılı Haziran ayına dek sözleşmesi var.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal