Arap Koalisyonu Husiler'in Akaryakıt Gemisini Serbest Bıraktı

İran destekli Yemen'deki Husilerin, 12 bin ton dizel akaryakıt yüklü geminin, Suudi Arabistan öncülüğünde olan Arap koalisyon güçlerince Cazan Limanı'nda 42 gündür tutulması sonrası salındığı duyuruldu.

27.04.2020-08:42 - (Son Güncelleme: 27.04.2020-08:37) Arap Koalisyonu Husiler'in Akaryakıt Gemisini Serbest Bıraktı

İran destekli Yemen'deki Husilerin, 12 bin ton dizel akaryakıt yüklü geminin, Suudi Arabistan öncülüğünde olan Arap koalisyon güçlerince Cazan Limanı'nda 42 gündür tutulması sonrası salındığı duyuruldu.

Husilerin el-Mesire televizyon kanalının, tanker sahibi petrol şirketine dayandırarak servis ettiği haberde, Hudeyde Limanı'na boşaltım yapmak için 12 bin ton dizel akaryakıt yüklü tankerin, Cazan Limanı'nda 42 gündür tutulması sonrası salındığı belirtildi.

Arap koalisyonunu, Husilere BM’den Yemen'e giriş izni olduğu halde petrol ve gıda maddesi yüklü 20 adet gemiyi alıkoymakla suçlamada bulunuyor.

Arap koalisyonundan konu hakkında herhangi bir açıklama gelmedi, fakat daha önce yapılan açıklamalarda, Husilere bölgede gemi hareketliliği ile insani yardım çalışmalarını işlemez duruma sokmakla suçlamada bulunmuştu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal