Arakanlı Müslümanlara Sahra Hastanesi Götüren Uçak Ankara'dan Havalandı

Arakanlı Müslümanlara sahra hastanesi ve çeşitli yardım malzemeleri taşıyan askeri kargo uçağı Ankara Etimesgut Askeri Havaalanından havalandı. Uçağın kısa sürede Bangladeş'te olması bekleniyor.

02.04.2021-10:19 - (Son Güncelleme: 02.04.2021-10:25) Arakanlı Müslümanlara Sahra Hastanesi Götüren Uçak Ankara'dan Havalandı

Arakanlı Müslüman mültecilerin Bangladeş'te hayatını devam ettirdiği sığınma kampında çıkan yangın neticesinde yanan Türk sahra hastanesi yanmıştı. Ankara'dan havalanan askeri kargo uçağı sayesinde sahra hastanesi tekrar Arakanlı Müslümanların hizmetine girecek. Kargo uçağında sahra hastanesinin yanında, Arakanlı Müslümanlar için çeşitli yardım malzemeleri de gönderildi.

YARDIM UÇAĞI BAŞKAN ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA HAZIRLANDI

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla AFAD, Sağlık Bakanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, birlikte gerçekleştirdiği çalışmayla kargo uçağını hazırladı. Arakanlı Müslümanların ihtiyaç duyduğu malzemelerle donatılan uçak dün gece Ankara'dan Bangladeş'e doğru havalandı.

AĞIR İKLİM TİPİ SAHRA HASTANESİ

Ağır iklim tipi sahra hastanesi A 400M tipi kargo uçağına yüklendi. Uçakta, sahra hastanesinin yanında 50 yataklı hastane donanımı ve çeşitli yardım malzemeleri de bulunuyor. Öte yandan 13 sağlık personeli de gönderilen uçakta yerini aldı.

22 sağlık personelini taşıyan bir başka kargo uçağı da 27 Mart tarihinde Bangladeş'e doğru hareket etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal