Araç tescil tarihi nedir? Araç tescil tarihi nerede yazar? Araç tescil tarihi sorgulama, araç tescil tarihi öğrenme

İnsanlar tarafından tescil tarihi sıkça rastlanılan bir terimdir. Araç tescil tarihi nedir? Araç tescil tarihini nereden öğrenebiliriz? Araç tescil tarihi sorgulama. İşte ayrıntılar.

23.05.2022-15:17 - (Son Güncelleme: 23.05.2022-15:17) Araç tescil tarihi nedir? Araç tescil tarihi nerede yazar? Araç tescil tarihi sorgulama, araç tescil tarihi öğrenme

Aracın trafiğe çıkacağı tarihi ifade eden 'Araç tahsil tarihi' terimi birçok kişi tarafından aracın üretildiği tarih ile karıştırılmaktadır. Araç tahsil tarihi ile aracın üretildiği tarih arasında ki farkları bilmeli ve bu konuda dikkatli olmalısınız.

Tescil tarihi ne demektir?

Aracın trafiğe çıkacağı tarihe tescil tarihi denilmektedir. Araç üretildikten sonra bütün işlemlerinin tamamlanmasının ardından trafiğe çıkacağı tarihtir. Trafiğe çıkacak olan araç, tescil tarihi olarak belirtilir. Bilhassa 2. el araba alan kişiler tescil tarihini bilmek isterler.

araç tescil tarihi

Araç tescil tarihi nereden öğrenilir?

Bir çok yöntem ile araç tescil tarihini öğrenebilirsiniz. Araç ruhsatlarını kontrol ederek tescil tarihini öğrenebilir, burada aracın çıkış tarihi yazılmaktadır. Araç tescil tarihi için internete ihtiyacınız yoktur. Ruhsat ile araç tescil tarihini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

Ceren Kozan
cerenkozan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal