Araç sahiplerinin dikkatine! Yeni bir zam daha gündeme geldi

Vatandaşlar zorunlu trafik sigortaları için indirim beklerken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonundan gelen açıklamalar sonrasında vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı. Açıklanan bilgilere göre, Trafik sigortalarına her ay zam yapılacağı gündemde yer almaya başlayınca, İnternet üzerinden sigorta ücretlerinin ne kadar olacağı gündeme oturdu. Trafik sigortalarına ne kadar zam gelecek? İşte vatandaşların merak ederek araştırmalar yaptığı haberin detayları sayfamızda yer almaktadır.

01.05.2022-23:37 - (Son Güncelleme: 01.05.2022-23:45) Araç sahiplerinin dikkatine! Yeni bir zam daha gündeme geldi

Vatandaşlar zorunlu trafik sigortaları için indirim beklerken, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonundan gelen  açıklamalar sonrasında vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı. Açıklanan bilgiler sonucunda, Trafik sigortalarına her ay zam yapılacağı gündemde yer almaya başlayınca, İnternet üzerinden sigorta ücretlerinin ne kadar olacağı konusu merak edilerek araştırılmaya başlandı.

Araç sigortasına zam

Trafik sigortalarına ne kadar zam yapılacak?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu, trafik sigortasına her ay %2,25 zam artışı olacağını açıkladı. Bu açıklamalar sonrasında trafikte sigortasız aracın giderek çoğalması yönünde olacağını da söyledi.

TESK genel başkanı olan Bendevi Palandöken, trafikte 25 milyon araç bulunduğunu ve bunların 5 milyonunun zorunlu trafik sigortasının olmadığını açıkladı. Vatandaşlar araç üzerinde yapılan bir çok zamlardan sonra fazlasıyla tepki göstermeye başladı. Akaryakıt zamları olsun, araç muayenesi ve motorlu taşıtlar vergisi olsun bir çok alanda zamlar yapılmaya devam edildi. En son gelen zam haberi 'de araç sahiplerinin isyan ettirme derecesine getirdi.

Palandöken bunun üzerine, Bu zorunlu sigortanın eğer her ay %2,25 zam alacağını varsayarsak, bir çok aracın trafiğe sigortasız çıkacağını ve giderek bu sayıların yükseleceğini belirtti. İnsanların indirim haberi beklerken, fiyat artışı duyması bir çok vatandaşın üzüntüye sebep olmasını sağladı.

Bu aydan itibaren, en düşük trafik sigortasının 1263 TL olacağını söyleyen Palandöken, “Bu durum sigortasız araç sayısıyla birlikte trafikteki tehlikeyi artırmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü bu araçların ek olarak zaten akaryakıt, MTV, bakım, muayene, çeşitli ölçüm ücretleri gibi birçok daha masrafı var. Bu masraflar da zorlarken araç sahipleri zorunlu olan bir sigortayı bile yaptırmaya çekinir hale gelecektir” açıklamalarında bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal