Araç sahiplerine müjde! Motorine indirim yapıldı! 26 Temmuz 2022 güncel akaryakıt fiyatları

Brent Petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar akaryakıt fiyatlarına da etkilemektedir. Son zamanlarda sık sık akaryakıt fiyatlarına zam yapılırken son günlerde Brent Petrol’de görülen düşür akaryakıt fiyatlarını da indirim yapılmasına neden olmaktadır. Bu gece yarısından itibaren motorinin litre fiyatı 92 kuruş düştü. Yapılan İndirimin ardından motorinin litre fiyatı İstanbul'da 24 lira 50 bir kuruş, Ankara ve İzmir'de ise 24 lira 64 kuruş olarak görüldü.

26.07.2022-08:42 - (Son Güncelleme: 26.07.2022-08:42)

Araç sahiplerini sevindirecek haber geldi. Brent Petrol deki düşüşler akaryakıt fiyatlarını da etkiliyor. Vatandaşlar tarafından yakından takip edilen akaryakıt fiyatları son günlerde araç sahiplerinin yüzünü güldürüyor. Motorine bu gece yarısından itibaren 92 kuruş indirim yapıldı. 

Motorinin litre fiyatı kaç TL? 

Bu gece yarısından itibaren yapılan indirim ile birlikte İstanbul'da motorin litre fiyatı 24 TL 51 kuruş olurken,  Ankara ve İzmir'de 24 TL 64 kuruşa gerileri.

Akaryakıt İndirimi

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanmaktadır? 

Türkiye'nin İçerisinde bulunduğu Akdeniz piyasasındaki ürünleri işlem fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından akaryakıt fiyatları hesaplanmaktadır. Yapılan hesaplamalar sonucunda ise dağıtım firmaları uygulanan fiyatlar ile birlikte rekabet ve serbest fiyatlar ile  kentlere göre fiyat belirlemesi yapmaktadır. 

EPGİS açıklama yaptı mı?

EPDK'nın Fiyat değişimlerini açıklayan tek sendikası olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika dava sürecinde sonlanan akaryakıt fiyatlarına kamuoyu ile paylaşmaya cananı ifade etti. 

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal