Araç Sahipleri Dikkat! Plakalarda Yeni Dönem Başlıyor

Araç sahipleri dikkat! Yeni geliştirilmiş olan sistemle beraber plakalar tamamen değişecek. Sürücülere büyük kolaylık sağlayacak.

05.06.2021-11:56 - (Son Güncelleme: 05.06.2021-11:56) Araç Sahipleri Dikkat! Plakalarda Yeni Dönem Başlıyor

Araçlar teknoloji rüzgarını arkasına alarak son sürat yoluna devam etmekte... Araç devleri elektrikli araç konusunda da büyük bir dönüşüme girmiş durumda olacak.

Kademli şekilde fosil yakıtlı araçların üretimi sona erecek. Otomobillerde yaşanan bu değişim, araçlara dair her şeyi etkilemektedir. Otomobil plakaları da bu değişim rüzgarından nasiplerini aldı.

Otomobil sahiplerinin büyük bir kısmı için en başlıca sorunlardan biri otomobillerini uygun ve hızlı bir şekilde park etmektir. Arabalarda park etmek için park sensörleri, kameralar yer almaktadır. Fakat burada artık devreye plakalar da girmiş olacak.

Artık araba plakaları akıllanıyor. Peki bu ne anlama gelmektedir? Otomobillerin ön ve arka tarafına taktığınız plakalar artık sadece plaka bilgilerinizi paylaşmayacak!

Fansens'in geliştirmiş olduğu özel bir teknoloji sayesinde plakalar kendi başlarına şoförlerin araçlarını çok daha kolay park edebilmelerini sağlama olanağı sunacak.

 

İlk önce plakalarda bulunan sensörler Android telefonlar ile bağlantılı çalışıyor. Siz herhangi bir nesneye fazlaca yaklaştığınızda telefonunuzdan bunu kesintisiz takip edebiliyorsunuz. Sensörler sayesinde aracın o an nereye yakın temas halinde olduğu görülecek. Hatta telefona gelen bildirimler sayesinde ayrıca park sensörüne ihtiyaç kalmayacak. Fakat daha da önemlisi bu plakaların görevi sadece park sensörü olmakla da sınırlı kalmayacak.


Ayrıca park edilmiş ve ya hareket halindeki aracın konumunu da an an izleme fırsatı sağlayacak. 

Kablosuz çalıştığından ve de gücünü aküden değil kendi içindeki bataryasından aldığından kablo karmaşası da ortadan kalkmış olacak.

Bu özel plakalar ise iki adet AA pille çalışacak ve aylarca değiştirmeksizin kullanabilmek mümkün hale gelmesi sağlanacak.

Toza, suya ve kışın ağır şartlarına da dayanıklı bir yapıda tasarlandı ve dış etkenler bu plakaları hiçbir şekilde etkilemeyecek.


Özellikle sis ve yoğun kar yağışında yaşanan görüş alanının daraldığı anlarda bu sensörler tabikide olumsuz şartlardan asla etkilenmeyecek. Hemen hemen her araçta bu plakaları kullanabilecek ve uyum anlamında sorun olmayacak.

Plakalar iPhone'larla çalışmıyor; şimdilik sadece Android telefonlar ile uyumlu olduğu ve plakanın en büyük eksikliği plakanın Türkiye'de kendi kanalları üzerinden satışının olmamasıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal