Araç sahipleri dikkat! Motorlu taşıtlar vergisinde ikinci taksit dönemi: 1 ağustosta sona eriyor

Motorlu taşıtlar vergisinin (MTV) bu yıla ait ikinci taksiti 1 Ağustos'a kadar ödenebilecek.

12.07.2022-14:17 - (Son Güncelleme: 12.07.2022-14:23) Araç sahipleri dikkat! Motorlu taşıtlar vergisinde ikinci taksit dönemi: 1 ağustosta sona eriyor

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde paylaşmış olduğu duyuru doğrultusunda, söz konusu verginin ödeme detaylarına dair açıklamalara değindi.

Bu bağlamda, MTV ödemeleri, GİB'in internet sitesi üzerinde yer alan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden ya da GİBMOBİL uygulamasıyla mobil telefonlardan rahatlıkla ödeme sağlanabilecek.

Anlaşmalı bankaların kredi kartları, banka kartları veya yabancı ülkede faaliyetleri bulunan bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeme sağlanabilecek.

Ödemeler anlaşmalı bankaların şubelerinden, alternatif ödeme kanallarından, PTT iş yerlerinden ve tüm vergi dairelerinden de kolaylıkla sağlanabilecek.

Sadece TC kimlik numaraları ile borçlar görüntülenebilecek

MTV ödemesi için mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesinin internet sitesinde yer alan, "Hızlı Ödeme" kısmından şifre girişi ile uğraşmadan "MTV Ödeme" alanına yalnızca plaka ve TC kimlik numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebilecekler.

Ödemeler için son gün ise 1 Ağustos 2022 (31 Temmuz 2022 resmi tatile rastladığı için) olarak duyuruldu.

İbrahim Turna
ibrahim_313@outlook.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal