Araç sahipleri bidonlarını kapıp istasyonlara gidiyor! %25 zam yapılacak

Araç sahibi olan vatandaşlar koştur koştur bidonlarını kapıp istasyonlara akın ediyor. %25 zam yapılacağı duyuruldu. İşte akaryakıt zammı ile ilgili detaylar…

19.04.2024-14:13 - (Son Güncelleme: 19.04.2024-17:03) Araç sahipleri bidonlarını kapıp istasyonlara gidiyor! %25 zam yapılacak

Araç sahibi olan vatandaşların canını sıkacak yeni bir haber daha duyuruldu. Özellikle son dönemler içerisinde akaryakıta peş peşe yapılan zamlardan kaynaklı vatandaşlar araçlarını garajından çıkaramaz hale gelmişti. Son dakika açıklamasıyla birlikte 7 gün içerisinde %25’lik artış haberi ise resmen şok geçirtti. İsrail ve İran arasında yaşanan gerilimin artışa geçtiği bu dönemler içerisinde, akaryakıt fiyatları da doğrudan etkilenmeye devam ediyor. Tekrardan zam yapılacağı konuşulan detaylar arasındayken, vatandaşlar bu yeni zam gelmeden önce bidonları kapıp koştur koştur en yakın akaryakıt istasyonuna gidiyor.  

Akaryakıta yeni zam yolda

Ortadoğu’da gerilim gün geçtikçe yükselmeye devam ediyor. Özellikle İsrail ile İran arasında yaşanan bu gerilim sebebiyle doğrudan küresel petrol piyasası da etkiliyor. Jeopolitik gerilimlerin artmasından kaynaklı petrol fiyatlarında da önemli ölçüde peş peşe zamlar yapılmaya devam ediliyor. Söz konusu olan Ortadoğu gerilimleri sebebiyle ülke genelinde akaryakıt fiyatlarında son dönemde %25 oranında artış yaşanacağı konuşulan detaylar arasında. Dünyada petrol üretimi denildiği zaman adeta bir merkez olarak bilinen Ortadoğu, yaşanılan gerilimlerden kaynaklı petrol üretimine odaklanamadığı gerçekler arasında. Peki ilerleyen süreçlerde neler olacak? İsrail ile İran arasındaki gerilim devam edecek mi? Bu durum akaryakıt fiyatlarının artışına sebep olacak mı?

Araç sahipleri bidonlarını kapıp istasyonlara gidiyor! %25 zam yapılacak

Akaryakıt fiyatları artmaya devam edecek mi?

Yetkililer tarafından Ortadoğu’da yaşanan gerilimin ne zaman biteceğine yönelik net bir açıklama söz konusu değil. Ancak ilerleyen süreçte bu gerilim devam ederse ve gün geçtikçe yükselişe geçerse akaryakıt fiyatlarının bu durumdan doğrudan etkileneceği aktarılıyor. İlerleyen süreçte %25’in üzerinde akaryakıt fiyatlarına zam yapılması beklenenler arasında. 

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal