Araç sahibi olmak isteyenler acele edin! Sıfır ve ikinci el araçlarda akıl almaz zam yolda! Araç sahibi olmak hayal oldu

Araba almak isteyenler akaryakıt zamlarından çekinirken şimdi ise ikinci el ve sıfır arabalara zam haberi geldi. Yapılan son açıklamalar üzerine otomotiv sektöründe büyük artış bekleniyor. Araç alım ve satımların durduğu bu süre de araçlara gelen zam haberi vatandaşı korkuturken araba sahibi olmak isteyenlerin araştırdığı zam oranları ise belli oldu. İkinci el arabaya ne kadar zam geldi? Sıfır araçlara zam geldi mi?

02.06.2022-19:40 - (Son Güncelleme: 02.06.2022-19:40) Araç sahibi olmak isteyenler acele edin! Sıfır ve ikinci el araçlarda akıl almaz zam yolda! Araç sahibi olmak hayal oldu

Gelen son dakika haberine göre araçlara gelecek büyük zam kapıda. Yapılan açıklamalar üzerine Mayıs ayına ait araç satış işlemlerinin verilerine bakıldığında satış işlemlerinde azalış olduğu görülmektedir. Geçen sene ile kıyas yapıldığında aradaki fark oldukça yüksek. Otomobil fiyatlarına dövizdeki artışın etkileri yansımaya başlarken doların artışı araba fiyatlarında büyük yüzdelere neden oldu. Peki araba fiyatlarına ne kadar zam geldi? İkinci el araçlara zam geldi?

Yüzde 4 ile 10 arasında döviz zammı geldi

Sıfır araçlarda yüzde 4-10 arasında artış yaşanması beklenirken, ikinci el arabalarda ise bu yüzde 25'leri buldu. Bu artışların ise döviz kuruna bağlı olduğu ve doların hızlı yükselişi neden olmaktadır. Bazı araç markaları zam oranlarını fiyat listesine geçen haftalarda yansıtmaya başladığı öğrenilirken diğer markalar ise dün fiyat değişikliğine gitti.

Otomobil fiyatlarına büyük zam

202 Ocak ayı içerisinde yapılan %45 ÖTV oranı için matrah eşiği 92 bin TL'yi bulurken 120 bin seviyelerine çıkarılmıştı. Arabalarda yüzde 80 ÖTV oranı için esas alınan matrah eşiği de 150 bin liradan 200 bine yükseltilmişti.

İkinci el arabaya dev zam geliyor

 Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç yaptığı açıklamada ikini el araçlara büyük zam geleceğini duyurmuştu. Orta düzeyde ikinci el araç almak isteyenlerin gözden çıkarması gereken fiyat aralığı 300-350 bin TL olurken bu fiyatlara %25 zam oranı yansıtılacağı belirlendi. Araç alacakların hızlı hareket edip zam gelmeden araba almaları tavsiye edilmektedir. 

Şahsenem Aktaş
sahsenem@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal