Onlarca kişi, 5 yıl önce kiraladıkları araçlar yüzünden icralık oldu. Mağdurlar araç kiralarken sözleşmeyi imzaladıklarını düşünürken meğerse sözleşmenin altındaki seneti imzalamışlar.
Mynet’te yer alan habere göre, araç kiraladılar, yıllar sonra borçlu çıktılar. Mağdur vatandaşlar 5 sene önce Başakşehirde bulunan bir araç kiralama firmasından araç kiraladılar. Prosedür gereği bir sözleşmei imzaladılar ancak iddialara göre firma sahibi sözleşmenin altına boş senet kağıdı koydu.
İstanbul ve İstanbul dışı adliyelerde bu şekilde binlerce mağdur var. Mağdurlar haklılıklarını ispat edemiyorlar çünkü evrakta imzaları bulunuyor.
Mağdurlardan biri "Bu senet boş. Bunun üzerini ya bir şeyle kapattı, görmedik. Nasıl imzaladığımızın farkında değiliz. Senet haline getirip bizi hacze veriyor. Kimisine 60, kimisine 80, kimisine ise 100 bin TL'lik rakamlar faiziyle birlikte 100, 150 bini buluyormuş " dedi.
Bir başka mağdur, "Aslı kendisinde kalmış, istediği tarihlere istediği miktarları doldurmuş ve icra yoluyla bizden almak istiyor." diye konuştu.
Show Haber'in haberine göre senet oyunu iddialarını reddeden şirket sahibi ise araçların kaza yaptığını ileri sürdü ve asıl mağdurun kendisi olduğunu iddia etti.