Araç kiraladılar 5 yıl sonra borçlu olduklarını öğrendiler

İstanbul Başakşehir’de bir araç galerisinden araç kiralatan vatandaşlar, 5 yıl sonra kapılarına gelen tebligatla hayatlarının şokunu yaşadılar. Binlerce lira borçları olduklarını öğrenen vatandaşlar, kendilerini araç kiralama firması tarafından dolandırıldığını önde sürdü. İddia göre firma, mağdurlara araba kira sözleşmelerini imzalatırken altlarını senet koydu. Mağdurların "İstediği tarihlere istediği miktarları doldurmuş" dedikleri firma sahibi ise asıl mağdurun kendisi olduğunu söyledi.

17.04.2023-12:51 - (Son Güncelleme: 17.04.2023-17:16)

Onlarca kişi, 5 yıl önce kiraladıkları araçlar yüzünden icralık oldu. Mağdurlar araç kiralarken sözleşmeyi imzaladıklarını düşünürken meğerse sözleşmenin altındaki seneti imzalamışlar.

Binlerce mağdur var

Mynet’te yer alan habere göre, araç kiraladılar, yıllar sonra borçlu çıktılar. Mağdur vatandaşlar 5 sene önce Başakşehirde bulunan bir araç kiralama firmasından araç kiraladılar. Prosedür gereği bir sözleşmei imzaladılar ancak iddialara göre firma sahibi sözleşmenin altına boş senet kağıdı koydu.

İstanbul ve İstanbul dışı adliyelerde bu şekilde binlerce mağdur var. Mağdurlar haklılıklarını ispat edemiyorlar çünkü evrakta imzaları bulunuyor.

Araç kiraladılar 5 yıl sonra borçlu çıktılar

"Nasıl imzaladığımızın farkında değiliz"

Mağdurlardan biri "Bu senet boş. Bunun üzerini ya bir şeyle kapattı, görmedik. Nasıl imzaladığımızın farkında değiliz. Senet haline getirip bizi hacze veriyor. Kimisine 60, kimisine 80, kimisine ise 100 bin TL'lik rakamlar faiziyle birlikte 100, 150 bini buluyormuş " dedi.

"İcra yoluyla bizden almak istiyor"

Bir başka mağdur, "Aslı kendisinde kalmış, istediği tarihlere istediği miktarları doldurmuş ve icra yoluyla bizden almak istiyor." diye konuştu.

Şirket sahibi: asıl ben mağdurum

Show Haber'in haberine göre senet oyunu iddialarını reddeden şirket sahibi ise araçların kaza yaptığını ileri sürdü ve asıl mağdurun kendisi olduğunu iddia etti.

Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal