Araç alacaklara sevindirici haber geldi! Taşıtta faiz indirimi devreye girdi! Artık yüksek fiyata araba alma devri bitti

Araba alacaklara ikinci el ve sıfır otomobil zamları sonrasında sevindirici haber geldi. Araç alacaklar son günlerde artan akaryakıtın yanı sıra otomobil fiyatlarından da memnun olmazken şimdilerde ise indirim yapılacağı haberi geldi. Arabalar için faiz indirimi haberi gelirken vatandaşlar araştırmalara başladı.

24.06.2022-22:06 - (Son Güncelleme: 25.06.2022-10:03) Araç alacaklara sevindirici haber geldi! Taşıtta faiz indirimi devreye girdi! Artık yüksek fiyata araba alma devri bitti

Araba alacaklar için sevindirici haber gelirken yeni kampanya duyuruları da gelmeye başladı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten son dakika açıklamaları geldi. Araç fiyatları düşüyor mu? Arabalara gelen faiz indirimi detayları...

Faiz kararı açıklanıyor

İslam Memiş hükümet tarafından edindiği bilgileri aktarırken Merkez Bankası'nın bugün faiz kararını açıklayacağını belirtti. Faizlerin sabit tutulması halinde doları kuru 17 lira 10 kuruş ile 17 lira 50 kuruş arasında seyir edeceği bilinmektedir. İslam Memiş yaptığı açıklama da piyasada faiz değişikliğine gidilmeyeceğine ve normalleşen fiyatların kısa zaman için de karşımıza çıkacağı belirtildi.

Yeni paket geliyor

Hükümetin araç faiz oranları için yeni bir düzenleme üzerinde çalışmaların yapıldığını söyleyen İslam Memiş, araba alacaklar için önemli maddelerin altını çizdi. Taşıtta faiz indirimi beklentisi artarken bazı araçlarda ise ÖTV düzenlemesinin yapılacağı açıklandı.

Taşıtta faiz indirimi

Daha önce gelmişti

Daha önceden bazı araçlar için faiz indirimleri gelmesinin ardından vatandaşlar indirimden yararlanarak araba sahibi oldular.

Ne zaman?

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yeni bir ekonomik paketin geleceğini belirtirken son aşamalara gelindiği de duyuruldu. Bu paketin açıklanması üzerine Türk Lirasında ki pozitif artış herkes tarafından görülecektir. Temmuz ve Ağustos aylarında ki TL artışı olumlu yönde devam edecektir. Bahsi geçen bu paketin Ağustos ayında hayata geçirileceği tahmin edilmektedir. 

Rabia Uzunağaç
rabiauzunagacc@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal