Araba koltukları nasıl temizlenir? Bebek oto koltuğu temizliği nasıl yapılır? Araç koltuklarını temizleme yöntemleri

Gün içerisinde birçok kez kullandığımız araçlarda zaman içerisinde kirleniyor. Araba koltuklarında oluşan lekelerin nasıl temizlenmesi gerektiği merak ediliyor. Lekelere göre çözümlerde değişmektedir. İşte Araba koltuğu temizleme yöntemleri…

03.06.2022-01:29 - (Son Güncelleme: 03.06.2022-01:29) Araba koltukları nasıl temizlenir? Bebek oto koltuğu temizliği nasıl yapılır? Araç koltuklarını temizleme yöntemleri

Gün içerisinde bizi bir oraya bir buraya götüren araçlarında zaman zaman temizliğe ihtiyacı vardır. Hem sağlığınız için hem de hijyen açısından oldukça önemli bir noktadır.Arabayı temizlemek içinde farklı yöntemler yer almaktadır. Bu yöntemleri sizler için açıkladık. İşte Araba koltuğu temizleme yöntemleri…

Deri koltuklar üzerindeki lekeler nasıl çıkar?

Deri koltuklarınızı öncelikle deri kremi ile silmeniz gerekmektedir. Sonrasında ise deri lekesi çıkarıcı olan solüsyonlar kullanarak lekeleri temizleyebilirsiniz. Koltuklarınızı sildikten sonra birkaç saat kullanmamanız gerekmektedir. Ayrıca solüsyondan sonra koltukları silmek son derece önemlidir.

Mürekkep lekesi nasıl çıkar?

Bunun için ilginç bir yöntem olan saç spreyleri işinizi görecektir. Su ve saç spreyini karıştırarak lekelerin üzerinde sıkınız. Daha sonra bez yardımı ile lekenin üzerine bastırınız. Bezinizin de nemli olması gerekmektedir. Daha sonra bezi kaldırıp temiz olan kısmı ile tekrar bastırınız. Daha sonra su ile mutlaka siliniz.

Araba Koltuğu Temizleme

Yağ ve yağlı lekeler araba koltuğundan nasıl çıkarılır?

Yağ ve yağ olan her lekede tiner kullanabilirsiniz. Bir kap içerisine az miktar tiner ve aynı oranda su koyunuz. Temiz bir pamuğunu bu karışıma bastırarak leke üzerine sürünüz. Daha sonra bu kele üzerinde mısır unu ile tuz serpilir ve bir gece boyunca bekletilir. Daha sonra elektrik süpürgesi kullanarak temizleyiniz. Tiner kullanmadan önce mutlaka aracınızın görünmeyen bir yerinde test ediniz.

Araba koltuğundaki kahve lekesi nasıl çıkar?

Aracınıza dökülen kahve lekeleri için su ve kağıt havlu kullanarak lekeyi inceltin. Sonra leke üzerine su sıkınız. Kağıt havlu ile biraz sildikten sonra üzerine cam temizleyici döküp beş dakika bekleyin. Ardından temiz bir bez ile siliniz

Araba koltuğundaki kusmuk lekesi nasıl çıkar?

Araba koltuğuna oluşan kusmuk lekelerine anında müdahale etmelisiniz. Bu lekelerde hızlı bir şekilde temizlemek oldukça önemlidir. Lekeyi sildikten sonra temiz bir bez ile iyice siliniz. Lekeyi kağıt havlu ile inceltiniz. Daha sonra sabun ve ılık bir su ile kusmuğu siliniz. Bu işlem sonrasında üzerine soda dökerek lekeyi nötralize etmelisiniz. Bir başka yöntem ise su ve kabartma tozudur. Kabartma tozunu macun yapıp leke üzerine sürünüz daha sonra bir süre bekleyiniz. Lekeyi emerek çıkardığını göreceksiniz.

Araba koltuğundaki kan lekesi nasıl çıkar?

İstenmeyen lekelerden biri de kan lekesidir. Çıkarılması zor olan kan lekeleri için sıcak su ve sabun kullanmak yanlıştır. Bu lekeyi sabitler ve çıkmasını engeller.Soğuk su ile kan lekesini siliniz. Bu işlemi leke çıkana kadar yapmalısınız.

Bebek Araba Koltuğu Nasıl Temizlenir

Bebek araba koltuğu nasıl temizlenir?

Ebeveynler için en zorlu şeyde bebeklerinin her yeri çok çabuk kirletmesidir. Hele bir de çok titizseniz işte o zaman bu daha da sorun olmaktadır. Birçok ebeveyn aslında çocuklarının koltuklarını temizlemeyi unutmaktadır. Ancak bebeğinizin sağlığı için bebek koltuklarının da temizlenmesi şarttır. Ayrıca temizlemeniz bu ürünün kullanım ömrünü de uzatacaktır. Bebek araba koltuğu temizliğini gelin hep beraber yapalım. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekildedir:

Mikrofiber bez

Fırça

Çamaşır makinesi

El süpürgesi veya süpürge

Diş fırçası

Yüzey temizleyici

Ilık su

Bebek deterjanı

Konsantre yumuşatıcı

Bebek arabası kılıfı nasıl temizlenir?

Bebek arabasında çıkabilen parçaları çıkarın. Ardından arabanın içini süpürünüz.Bebek arabalarının içinde çeşitli tozlar yemek kırıntıları olabilir. İsterseniz arabayı ters çevirerek de içerisindeki kirlerin dökülmesi sağlanabilir. Üzerinde küf veya inatçı leke olması durumunda bebekler için zararlı olmayan Cif Bebek Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici ürünlerini tercih edebilirsiniz. Bu ürünü bir saat kadar araçta beklettikten sonra temizlemelisiniz.

Aracın çıkarılan kumaş bölümlerini makinenizde yıkayabilirsiniz. Hassas ayarda ve 30 derece ürünü temizleyiz. Omo Bebek Çamaşır Deterjanı kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Ürün özelliklerini ve yıkama işlemi hakkındaki bilgileri gözden geçirmeyi unutmayınız.

Bebek arabasının güneşlik kısımlarını ise silebilirsiniz. Makineye atılacak bir kısım olmaması durumunda güneşliği bir bez ve temizleyici ile siliniz. Daha sonra kurumasını beklemelisiniz.Ürün açık hava da ya da ev içerisinde kolayca kuruyacaktır. Başka bir işleme gerek yoktur.

Bebek arabası yıkama: tekerler ve sabit parçaların temizliği

Aracın tekerleri en çok kirlenen kısımlardır. Gün içerisinde çamur, toprak ya da farklı şerler ile karşı karşıya olan tekerler fırça yardımıyla üzerindeki fazlalıklardan kurtarılır.Daha sonra Cif Yüzey Temizleyici ve ılık su karışımı ile tekerleri iyice fırçalayın. Eğer şartlar uygunsa hortum ile de yıkanabilir.

Araçta yer alan sabit parçaları silerek aracınızın temizliğini yapabilirsiniz. Bunun için bir bez ve temizleyici bir ürün yeterli olacaktır. Bezin temizleyemediği kısımlar içinde diş fırçası kullanılabilir.Daha sonrasında ılık su ve bezle son kez siliniz.

Araç KOltğu Temizlemek

Sabit parçalı bebek arabası nasıl temizlenir?

Bazı bebek arabalarında kumaş araçtan ayrılmamaktadır.Bu durumda ne yapmanız gerektiğini sizlerle paylaşacağız. Araçtan çıkabilen bütün aksesuarları çıkarınız. Daha sonra bu parçaları temizleyiniz. Ardından araçtaki tozları süpürge ile süpürünüz. Bebeğin oturduğu yerdeki dip kısımları iyice süpürmelisiniz. Bu kısımda lekeler varsa sabun su ve sünger üçlüsü işinizi görecektir.Daha sonra ılık bir su ile durulamalısınız.

Araçta bulunan metal parçaları, tekerlekleri ve tutma kısımlarını da temizlemeniz gerekir. Bunun için bebek sağlığına zarar vermeyen bir Cif Bebek Çok Amaçlı Yüzey Temizleyici kullanılabilir. Tekerlerdeki fazla kirden kurtulmak için de fırçalama işlemi yapmalısınız. Daha sonra su ile yıkayınız. İşleminiz bu kadardır. Aracınızın kuruması için bir süre beklemeniz gerekir. Tertemiz olan araca güvenle bebeğinizi oturtabilirsiniz.

Bebek oto koltuğu nasıl temizlenir?

Aslında bu işlem yukarıda paylaştığımız işlemlerden farklı değildir. Bebeklerinizin sağlığı için yapmanız gereken bu işlemi belirli zaman aralıkları ile yapabilirsiniz. Bu işlem için öncelikle bebek koltuğunu aracınızdan çıkarmalısınız. Eğer çıkarmakta zorlanıyorsanız kurulum kitapçığı size yardımcı olacaktır.Daha sonra koltuk üzerindeki tozları süpürme işlemine geçebilirsiniz. El süpürgesi ile özellikle köşe kısımları iyice süpürünüz. BU koltuk üzerindeki kılıflar çoğunlukla çıkarılabilmektedir. Kullanım talimatlarında yazan şekilde bu kılıfı yıkayabilirsiniz. Koltuk tabanını da unutmamalısınız. Bir bez yardımı ile bu kısmı iyice siliniz. Bu işlem için yüzey temizleyici kullanabilirsiniz.

Koltukta bulunan kemeri de bir bez ve sabunlu su ile silebilirsiniz. Bebeğinize temas eden bu bölgenin temizliğini de dikkatle yapmak gerekir. Yıkadığınız kılıf kuruduktan sonra koltuğa takabilirsiniz. En son olarak aracınıza koltuğu takmanız gerekmektedir

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal