Araba alacaklara müjde: Fiyatlardaki düşüş yüzde 20’yi buldu...

İkinci el otomobil alacakları heyecanlandıracak son gelişmeye göre, fiyatlardaki düşüş yüzde 20’yi buldu. Otomobil piyasasındaki fahiş fiyatlar, Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirlere paralel olarak düşmeye devam ediyor...

16.10.2023-16:16 - (Son Güncelleme: 16.10.2023-17:40) Araba alacaklara müjde: Fiyatlardaki düşüş yüzde 20’yi buldu...

İHA’da yer alan habere göre, ikinci el otomobillerdeki düşüş yüzde 20’ye ulaştı. Fahiş fiyatların durulmaya başlamasıyla piyasadaki satışlar yeniden canlandı.

Pandemi döneminde Otomobil üretimindeki aksaklıklar fiyatlara da yansımıştı, pandemi sonrası hızla yükselen fiyatlar, son dönemde yapılan hamlelerle düşmeye ve müşteriye rahat nefes aldırmaya başladı.

Artık bayilerde bulunabilen ve ulaşılabilir olan sıfır otomobiller, ikinci el otomobil fiyatlarına olumlu bir şekilde yansıdı. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirlere paralel olarak durulan fiyatlarda, düşüş yüzde 20’yi buldu.

Piayasada en çok tercih edilen otomobiller ise orta segment araçlar oldu. Lüks araçlara kredi bulmakta zorlananların orta segment araçlara yöneldiği görüldü.

Otomobil satışları

 ‘’Fiyatlardaki köpük ortadan kalktı’’

Oto galerici Gökhan Ardeşen ikinci el otomobil fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, fiyatların düşüşte olduğunu, fiyatlardaki köpük fiyatların eridiğini belirtti. Pandemi sonrası dönemde fiyatlarındaki artış trendinin son bulduğundan bahseden Ardeşen, ‘’Otomobiller fahiş fiyat istenmediği takdirde alınıp satılabiliyor. Yatırım için araç alanlar piyasadan çekildi. Ticaret Bakanlığı’nın aldığı tedbirler ile stokçuluğun da önüne geçildi. İkinci el otomobil pazarı son günlerde hareketlemeye başaldı’’ dedi.

 ‘’Talep en çok orta segment araçlarda’’

En çok orta segment araçların talep edildiğini belirten Ardeşen, ‘’İlk aracını alacaklar, orta gelirli aileler, ilk ehliyetini alanlar orta segment araçlara talep gösteriyor. Lüks kategorideki araçlarda krediye ulaşmak zorlandı. Bunun da etkisiyle lüks araç satışları orta segmentlerin gerisinde kaldı’’ diye konuştu.


Yaren Eryılmaz
yareneryilmaz@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal