Ara tatilde karne verilecek mi? Nisan ara tatilinde öğrenciler karne alacak mı?

Nisan ayının gelmesiyle birlikte milyonlarca öğrenci ara tatil zamanını ve karne verilip verilmeyeceğini araştırmaya başladı. Peki, ara tatil ne zaman başlıyor? Nisan ara tatilinde öğrencilere karne verilecek mi?

05.04.2022-14:23 - (Son Güncelleme: 05.04.2022-14:23) Ara tatilde karne verilecek mi? Nisan ara tatilinde öğrenciler karne alacak mı?

Dört gözle ara tatili bekleyen öğrenciler ara tatilde karne alıp almayacaklarını merak ediyor. Peki, Nisan ara tatilinde öğrencilere karne verilecek mi?

Nisan ara tatilinde öğrencilere karne verilecek mi?

Dönemin 2. ara tatili 11 ile 15 Nisan tarihlerinde olacak. Tatilden önce son ders zili 8 Nisan Cuman günü çalacak. Hafta sonu tatilleriyle birlikte toplam yedi gün sürecek olan ara tatilin ardından 18 Nisan Pazartesi günü öğrenciler okullarına dönecek. Ara tatilin yaklaşmasıyla birlikte milyonlarca öğrenci ara tatil karnesi alıp almayacaklarını da araştırıyor. Ara tatillerde öğrencilere karne verilmeyecek. Karneler senede 2 defa yarıyıl ile yıl sonunda verilecek.

Ara tatil döneminde öğretmenlerin idari izinli görünüp görünmeyeceği de bir diğer merak edilen konu. Konuyla ilgili açıklama yapan MEB Bakanı Mahmut Özer, "Yüz yüze eğitim ile ayakta durabilmek, bunun iradesini öğretmenlerimiz, tüm okul yöneticilerimiz, il müdürlerimiz ve ilçe milli eğitim müdürlerimiz ile gösterebilmek oldukça önemli bir başarı hikayesidir. Bunun unutulmaması gerekiyor. Bundan dolayı ara tatil dönemlerinde hem öğretmenlerimizin hem de okul yöneticilerimizin okula gitme zorunluluklarını kaldırma kararı aldık" ifadesine yer verdi.

Öğrenciler ve veliler tarafından merak edilen bir diğer önemli konu ise 2021-2022 eğitim öğretim yılının ne zaman son bulacağı. 2021-2022 eğitim öğretim yılı bu sene 17 Haziran Cuma günü son bulacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal