Ara tatil yapılacak mı? Bakan Özer’den açıklama geldi

Deprem bölgesinde okullar tekrar açılıp kaldığı yerden devam ederken eğitim yaşamı yavaş yavaş normale dövündürülmeye çalışılıyor. Devam eden eğitim-öğretimde deprem bölgesi için ara tatil yapılıp yapılmayacağı ise merak ediliyordu. Milli Eğitim Bakanı Özer bu konuya açıklık getrdi.

25.03.2023-10:15 - (Son Güncelleme: 25.03.2023-16:32) Ara tatil yapılacak mı?  Bakan Özer’den açıklama geldi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sonrası ikinci dönemde okulların açılması ertelenmek zorunda kalmıştı. Depremin etkilediği 10 il de dahil olmak üzere tüm ülkede okullar 2 hafta tatil edilmiş, Milli Eğitim Bakanı Özer, afet bölgesindeki illerde okulların kademeli olarak açılacağını belirtmişti.

Ara tatil olacak mı?

Haber7’de yer alan habere göre; deprem bölgesinde bir taraftan okullar açılıp eğitim-öğretim yaşamı normale döndürülmeye çalışılırken öğrenci ve veliler ise ara tatilin ne zaman olacağını merak ediyor. Okulların ikinci dönem açılış tarihinin gecikmesiyle 17-24 Nisan arasında ikinci ara tatlın yapılıp yapılmayacağı merak edilmekte.

Ara tatil yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e bu konuya ilişkin Hürriyet'ten Nuran Çakmakçı'ya konuştu.  Bakan Özer, ara tatilin yapılacağını, şu anda bunun kaldırılmasının gündemde olmadığını hatta öğretmenlerin de ara tatilde idari izinli sayılacağını açıkladı.

Ara tatil ne zaman?

Okullarda ikinci ara tatil 17-20 Nisan 2023'te yapılacak.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal