Apple'ın Geliştirdiği 'Harmanlanmış Gerçeklik' Başlığının Tarihini Verdi!

Teknoloji devi Apple, ortaya çıktığı kadarıyla iki farklı giyilebilir başlık üzerinde çalışmaya devam ediyor. Konu hakkında net bir tarihte ortaya çıkmış durumda.

08.03.2021-12:10 - (Son Güncelleme: 08.03.2021-12:10) Apple'ın Geliştirdiği 'Harmanlanmış Gerçeklik' Başlığının Tarihini Verdi!

Apple, şirkete yönelik kaynaklardan analist Ming-Chi Kuo‘ya göre karşımıza 2022 yılının ortasında ilk olarak AR / artırılmış gerçeklik ile VR / sanal gerçeklik temellerini bir potada eritecek 'Harmanlanmış Gerçeklik' başlığı ile çıkacak. Firmanın direkt olarak artırılmış gerçeklik odağında geliştirdiği gözlüğü / başlığı ise söylendiği kadarıyla 2025 yılında raflardaki yerini alacağını duyurdu. Elbette bu bilgiler kesin değil ancak yine de potansiyel vadediyor. 

Olası adıyla ilk model Apple Glass, bünyesinde tam 8K çözünürlükte iki adet ekran taşıyor ve daha önce çıktığı kadarıyla göz takip özelliğine de sahip. Dışında bir LiDAR sensör ile birden çok sayıda kameranın olacağını duyduğumuz ürünün, tasarımı ortaya çıkan taslaklara göre şimdilik direkt olarak sayfadaki gibi görünmektedir. Gövdesindeki kameralar ile el hareketlerini takip edeceği de aktarılan 'Harmanlanmış Gerçeklik' başlığı, tam 3 bin dolarlık bir fiyata sahip olacak bilgisi de gündemde yer alıyor. Ancak bu fiyatın henüz netleşmediğini belirtmek gerekiyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal