Apple Park, Coronavirüs Salgını Nedeniyle Evden Çalışacak

Çin’de patlak veren Coronavirüs yayılmayı sürdürüyor. ABD’de son olarak Kaliforniya eyaletinde de görülen salgın, bölgeye yakın dev bir çalışma ofisi bulunan Apple’ı da tedirgin etti. Şirket çalışanlarının evlerinden çalışmalarını istedi.

10.03.2020-14:15 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-15:31) Apple Park, Coronavirüs Salgını Nedeniyle Evden Çalışacak

Hatırlayacağınız üzere ABD Sağlık Yönetimini’nin Silikon Vadisi şirketlerine verilen öneri niteliğindeki alınacak tedbirlere ilişkin haberimizi sizinle paylaşmıştık. Kaliforniya’da görülen son Coronavirüs vakalarının ardından Apple bölgede 12 bin kişinin çalıştığı Apple Park’ın bulunması nedeniyle tedbirleri yürürlüğe soktu.

Buna göre çalışanların büyük bir bölümü belirlenecek tarihe kadar evlerinden çalışacak. Program, işlerini evlerinden yapabilecek nitelikte olan tüm çalışanlar için geçerli olacak. Apple böylece salgının ardından uzaktan çalışma programını benimseyen Microsoft, Amazon, Facebook, Google ve Twitter diğer şirketlere katılmış oldu.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'nde şimdiye kadar 755 Coronavirüs vakası görüldü. Bunlardan 20’si Apple Park yakınlarında görüldü. Ülkede şimdiye kadar 26 kişi Coronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Son olarak, teknoloji devinin, her yıl Haziran ayında düzenlediği yaklaşık olarak beş bin Apple geliştiricisini bir araya getiren WWDC konferansını iptal edip etmeyeceğine yönelik bir açıklamada bulunmadı.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal