Apple AirPods Android cihazlarda çalışır mı? AirPods kulaklıklar, Android telefonda nasıl kullanılır?

AirPods kulaklığı olan binlerce kullanıcı bu kulaklıkların Android cihazlarda nasıl kullanılacağını merak ediyor. İşte cevabı...

26.05.2022-09:48 - (Son Güncelleme: 26.05.2022-09:48) Apple AirPods Android cihazlarda çalışır mı? AirPods kulaklıklar, Android telefonda nasıl kullanılır?

Son yıllarda satış rekoru kıran AirPods kulaklıklar sadece Apple kullanan kullanıcılar değil Android kullanıcılarını da etkiliyor. Ürünün özellikleri sayesinde Android kullananlar da bu özelliklerden faydalanmak istiyorlar.

Doğru bilinen ve en çok yaygın olan görüş ise bu cihazın sadece iOS işletim sistemlerinde kullanılabileceği. Aslında yapılacak bir kaç küçük ek adım ile Android cihazları olanlar da AirPods kullanabiliyorlar. Peki AirPods, Android cihazlarda nasıl kullanılır, işte detayları...

AirPods kulaklıkları Android telefonda nasıl kullanılır?

AirPods'lar da diğer Bluetooth cihazlarıyla benzer şekilde bağlantı kurar. Bu işlemler için şunları yapmalısınız:

AirPods'unuzu kendi kutusuna koyun ama kutuyu açık bırakın.

Sonra kutunun LED ışığı beyaz renkte yanıp yanı sönene değin arkasında bulunan düğmeye basın. Eğer cihazınız AirPods Max ise durum ışığının beyaz renkte yanıp sönmesine kadar gürültü kontrol düğmesine basılı tutmalısınız.

Bu işlemlerden sonra Android telefonunuzdan Ayarlara girin.

Bluetooth veya bağlı cihazlara tıklayın.

Yeni cihazlar kısmında AirPods çıktığında eşleşmek için tıklayın ve eşleşin.

Bu adımları uygularsanız AirPods cihazınız Android telefonunuza bağlanmış olacaktır.

Bağlantı kesmeniz için AirPods'unuzu cihaza tekrar koymanız yeterlidir. Bir kere eşleştikten sonra kutudan çıktığında devamlı olarak telefonunuzla eşleşecektir.

Android telefonlarda hangi özellikler devre dışı bırakıldı?

Her ne kadar Android cihazlara bağlanabiliyor olsa da bu kulaklıklar Apple için hazırlandı. Bundan dolayı AirPodsların sadece iPhone, iPad ve Mac'lerde çalışacak bazı spesifik özellikleri bulunur. İlk özellik tahmin edeceğiniz üzere Siri'dir. Bir diğer özellik pil kontrolü iken otomatik kulak algılama, cihazlar arasında otomatik değişim ve AirPods'lara dokunurken kullandığınız bazı özellikler sadece Apple ürünlerde geçerli olmaktadır.

Yine de AirPods'unuza dokunarak müziği değiştirebilir, duraklatabilir ya da çalmaya devam edebilirsiniz. Aynı zamanda en sevilen gürültü engelleme ve şeffaflık özelliklerini de kullanabilirsiniz. Eğer bu özellikler en baştan devre dışı bırakılmışsa bir kaçını bazı uygulamalar indirerek kullanabilirsiniz. Dikkatli olun cihazınıza zarar verecek ya da bilgilerinizi çalacak sahte uygulamalardan uzak durun...

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal