AÖL 2022 kayıt yenileme ne zaman, nasıl ve nereden yapılır? AÖL kayıt yenileme ücreti

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖL 2. dönem sınavların bitmesiyle Millet Eğitim Bakanlığı AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemlerinin başladığını açıkladı. Peki AÖL 2022 kayıt yenileme işlemi nasıl yapılır? AÖL kayıt yenileme işlemi ücreti ne kadar? detaylar haberimizde yer almaktadır.

15.04.2022-01:31 - (Son Güncelleme: 15.04.2022-01:31) AÖL 2022 kayıt yenileme ne zaman, nasıl ve nereden yapılır? AÖL kayıt yenileme ücreti
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem kayıt yenileme işlemleri başladı. AÖL 2. dönem sınavlarının bitmesinin ardından MEB AÖL 2021-2022 3. dönem kayıt yenileme işlemlerinin başladığını açıkladı. Temmuz ayında yapılacak olan AÖL 3. dönem sınavları için kayıtlar Nisan ayında yapılacak.

Açık Öğretim Lisesi 3. dönem kayıt yenileme ne zaman yapılacak?

Açık Öğretim Lisesi 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı kayıt yenileme başvuruları 11 Nisan 2022 tarihinde başlayıp 29 Nisan 2022 tarihinde sona erecektir.

Kimler AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemi yaptıracak?

AÖL 3. dönem sınavlarına Açık Öğretim Lisesine kayıtlı olan öğrencilerden sınavın yapıldığı ilk gün itibariyle 17 yaşını doldurmuş, 18 yaşından gün almış olan öğrenciler kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir. Öğrencilik durumu silik, donuk ya da aktif olan öğrencilerden 30 Haziran 2005 ve daha önceki doğumlu kişiler kayıt yenileme işlemini yaptırabilecektir. Kayıt yenileme işlemi yaptırmayan öğrenciler AÖL 3. dönem sınavına giremeyecektir.

AÖL 3. dönem kayıt yenileme işlemleri nasıl yapılır?

AÖL kayıt yenileme işlemleri yüz yüze yapılmaktadır. Öğrenciler evrakları ile beraber İl ve İlçelerinde bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürlükleri'ne giderek kayıt yenileme işlemlerini yapabilir.

AÖL kayıt yenileme ücretleri kaç TL?

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme işlemi yaptıracak öğrenciler her yıl belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. 2022 yılında kayıt yenileme sınav ücreti 50 TL, Halk Eğitim Merkezi okul aile birliği hesabına ise 5 TL olarak belirlenmiştir. AÖL kayıt yenileme sınav ücretleri anlaşmalı bankalara yatırdıktan sonra Kayıt yenileme işlemleri Açık Öğretim Lisesi Bilgi Yönetim Sistemi tarafından otomatik olarak yapılmaktadır. Ama kayıt yenileme işlemlerini Halk Merkezlerinde yaptıracak olan öğrencilerden halk eğitimi merkezi müdürlüğünce makbuz karşılığında veya banka hesap numarasına yatırarak 5 TL kayıt yenileme sınav ücreti alınacaktır. Öğrencilerin ikinci bir defa para ödememeleri için bulunan dönem adına ödenmiş olan 5 TL kayıt yenileme ücreti makbuzunu saklamaları ve yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Öğrenciler T.C. Kimlik Numarası ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankasının bankamatiklerinden (ATM) veya Türkiye Vakıflar Bankası şubelerinden ya da ilgili bankaların İnternet bankacılığı üzerinden “MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü” hesabına 50 TL ödeyecektir ve dekontu muhafaza etmesi gerekmektedir. Türk vatandaşı olmayan kişiler ise İl Göç İdaresi Müdürlüklerinden alacakları yabancı kimlik numaralarıyla anlaşmalı bankalara müracaat edebilir. Kayıt yenileme işlemi için yatırılan paralar sistem üzerinden gözükmektedir. Eğer ödeme yapıldığı sistem üzerinde gözükmez ise kayıt yenileme işlemi gerçekleştirilemez bu yüzden ücreti doğru hesaba yatırdığınızdan emin olmanız gerekmektedir. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal