AÖF Diplomaları Ne Zaman Verilecek?

AÖF diplomaları ne zaman verilir, nereden alınır? Geçici diploma verilir mi?

13.06.2021-09:02 - (Son Güncelleme: 13.06.2021-09:02) AÖF Diplomaları Ne Zaman Verilecek?

Açık Öğretim Fakültesi’nde okuyan öğrenciler, çeşitli sebepler ile örgün eğitim alamayan kişilere üniversite okuma fırsatını sunuyor. Bu sayede de lisans eğitimlerini tamamlayan kişiler, diploma sahibi olabiliyor. Haziran ayına girilmesi ile birlikte Bahar döneminin de sonuna gelinmesi ile mezuniyet aşamasına ulaşmayı başaran öğrenciler diplomalarını nasıl, ne zaman ve nereden alabileceklerini merak edip araştırıyorlar.

AÖF DİPLOMA SORGULAMA 

AÖF diplomaları Anadolu Üniversitesi'nin resmi adresi üzerinden sorgulanabilir. Öğrenciler T.C kimlik numarası ile birlikte diploma numarası girerek diplomalarını doğrulayabilir.

2021 AÖF DİPLOMALARI NE ZAMAN VERİLİR, NEREDEN ALINIR?

2020 - 2021 AÖF diplomaları ile ilgili Anadolu Üniversitesi'nden şimdilik bir açıklama yapılmamış durumda. Fakat geçmiş yıllar ile ilgili mezuniyet sürecine dair ayrıntıları açıklayan Anadolu Üniversitesi diplomalar ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı;

'Diplomalar, dönem sonu sınavı sonuçları İnternetten açıklandıktan sonra 20 gün içinde hazırlanarak mezunlarımıza verilmek üzere bağlı oldukları AÖF bürolarına gönderilmektedir. Ancak staj yükümlülüğü bulunan öğrenciler stajlarını tamamladıklarını belgeledikten veya laboratuvar uygulama dersi bulunan öğrenciler laboratuvar uygulama dersini tamamladıktan sonra diplomalarını alabilirler.'

AÖF DİPLOMALARI NEREDEN ALINIR?

'Mezunlarımız bağlı oldukları AÖF bürosuna özel kimlik ve öğrenci kimlik / tanıtım kartlarıyla kendileri veya yasal vekilleri başvurarak imza karşılığında diplomalarını alabilirler. Bunların dışında hiç kimseye diploma verilmez. Diplomalar öğrencinin adresine veya istediği resmî kurumlara posta veya kargo ile gönderilmez. AÖF büroları arasında diploma gönderme işlemi yapılmaz.'

AÖF MEZUNLARINA GEÇİÇİ DİPLOMA VERİLİLİR Mİ?

'Mezunlarımıza diploma haricinde geçici mezuniyet belgesi, öğrenim belgesi, yazı gibi mezuniyeti belirten belge verilmemektedir.

Fakülteye öğretim gideri ve öğrenim ücreti / öğrenci katkı payı borcu olan öğrencilerin diplomaları borçlarını ödemedikçe verilmemektedir. Mezunlarımız diplomasını teslim almadan önce üzerindeki bilgilerin doğruluğunu mutlaka kontrol etmelidir.

Mezuniyet tarihinden sonra kimlik bilgilerinde mahkeme kararı ile değişiklik olması hâlinde (evlenme ve boşanma hariç) yeni kimlik bilgilerine göre diploma düzenlenmektedir.'

ATA AÖF ise diplomalar ile ilgili şu ifadeleri öğrenciler için paylaştı;

'Final sınavları sonucunda diploma almaya hak kazanan öğrencilerimizin mezuniyet işlemleri Fakültemiz tarafından tamamlanarak diplomaları, OBS de kayıtlı adreslerine PTT kargo ile gönderilecektir. Bu süreçte öğrencilerimizin OBS de bulunan evrak teslim adreslerini güncellemeleri gönderim sürecinin aksamaması açısından önem arz etmektedir. Bunun dışında diploma gönderimi veya mezuniyet işlemlerinin başlatılması ile ilgili herhangi bir işlem yapılması gerekmemektedir.

Fakültemiz Çocuk Gelişimi ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Ön lisans Programları ile Sağlık Yönetimi ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Lisans Tamamlama Programları mezunlarımızın diplomaları Erzurum Sağlık İl Müdürlüğünce tescil edilmektedir. Diplomalar, Fakültemiz tarafından hazırlanarak ilgili kuruma iletilecektir. Tescil edilerek Fakültemize ulaşan diplomalar öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sisteminde kayıtlı adreslerine bekletilmeksizin gönderilecektir.

Mezuniyet işlemleri tamamlanan öğrencilerimiz E - Devlet Kapısı üzerinden alacakları elektronik imzalı mezuniyet belgesini iş, sınav vb. başvurularında kullanabilirler.

Öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar diler, tekrar aramızda görmekten mutluluk duyarız.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal