10.08.2020-16:31 (Son Güncelleme:26.04.2024-12:25)


1

Turizm şehri Antalya’ya ilk Rus uçağının gece yarısı 519 yolcusuyla gelmesinin ardından aralıklarla uçaklar inmeyi sürdürdü. Rus şarkıları ile dans gösterileriyle karşılanan onlarca turist, kayıt gişelerinin önünde uzunca kuyruklar oluşturdu. Bir günde şehre Rusya’nın çeşitli şehirlerinden 70 uçakta, 23 bin turistin gelmesi öngörülüyor.



2

Koronavirüs pandemisi sebebiyle martta Rusya ile kesilen uçuş seferleri, 1 Ağustos tarihinden itibaren İstanbul ve Ankara'ya, bugün itibarıyla da Antalya, Dalaman ile Bodrum'a başladı. Denetimli sosyal yaşama geçişin ardından, Rusya’nın Moskova Sheremetyevo Havalimanından yola çıkan uçak saat 03.25’te 519 yolcusuyla Antalya Havalimanı Dış Hatlar iki Terminaline vardı. İlk uçağın sonrasında Rusya’nın ayrı şehirlerinden uçaklar gelmeye devam etti.



3

Gelen turistlerin havaalanı içinde termal kameralarda ateşlerine bakıldı, maske ile sosyal mesafe kuralına uymaları hususunda uyarıldı. Tekrar aynı kurallar kapsamında bagajlarını alan Rus turistler gelen yolcu kısmından dışarı çıktı.



4

Tur firmaları ve acentelerin bulunduğu alana gelen Rus turistler uzun kuyruklar oluşturdu. Bir grup dansçı ise Rus müzikleri eşliğinde dans gösterisi yaparak turistleri karşıladı.



5

Tur gişelerinin önünde kayıt işlemlerini yaptıran turistler ardından kendilerini bekleyen otobüslerine gitti. Genelde gelen turistlerin aile oldukları görüldü. Dışarı çıkıncaya dek kurallara uyan bir takım Rus turistlerin başta sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü.



6

23 BİN TURİST

23 BİN TURİST

Bugün Antalya’ya Rusya’dan 70 uçuş yapılacağı bildirildi. Moskova’dan 51, St. Petersburg'tan 10 ve Rostov’dan 9 uçak Antalya’ya iniş yapacak. Bu seferlerle beraber şehre ilk günde 23 bin Rus turistin gelmesi öngörülüyor.



7

'GÜZEL TEDBİRLER ALINMIŞ'

'GÜZEL TEDBİRLER ALINMIŞ'

St. Petersburg’tan bir haftalığına Antalya’ya gelen Yusuf Anzeyov, 'Çok korkunç günler yaşadık, karantinadan şimdi çıktık. Her yeri kapattılar. Şimdi de Türkiye’ye geldik, tatil yapmaya. Antalya’ya ilk kez geldik, güzel karşıladılar, tedbirler alınmış' diye konuştu.



8

'NORMALDE DE BURADA YAŞAMAK İSTİYORUM'

'NORMALDE DE BURADA YAŞAMAK İSTİYORUM'

Ülkesinde bankada çalıştığını söyleyen Jula Buzoreva da, 'Çalışıyorum para olunca da tatilimi yapıyorum. Bankada çalışıyorum. Eşimle birlikte koronaya yakalandık ama atlattık. Çok hoşuma gidiyor bu ülke bazen kendi ülkeme geri dönmek istemiyorum. Normalde de burada yaşamak istiyorum' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR