04.06.2021-15:41 (Son Güncelleme:04.06.2021-15:41)


1

1. KONYAALTI PLAJI

1. KONYAALTI PLAJI

Antalya’nın en ünlü ve en güzel plajı olarak bilinen Konyaaltı Plajı, 1.5 kilometre uzunluğunda sahil şeridine sahip. Merkezi bir konumda olmasından dolayı halk tarafından en çok tercih edilen Antalya plajları arasında yer alıyor. Deniz, kum güneşin yanı sıra su sporu aktiviteleri de yapılabiliyor.



2

2. PATARA PLAJI

2. PATARA PLAJI

Patara Antik Kenti’yle aynı bölge içerisinde yer alan Patara Plajı Türkiye’nin en uzun ikinci plajıdır. 14 kilometrelik kumsalı ile Caretta Caretta ve yeşil deniz kaplumbağalarının yavrulama alanı olan plaj aynı zamanda tarihi bir yapı olan Apollo Tapınağına da ev sahipliği yapıyor. İnce kum yapısından dolayı Yeşilçam’da çöl sahnelerine ev sahipliği yapmıştır. Caretta Carettaların sahide olduğu zamanlarda insanların plaja girmesi ve ışık tutması yasaklanmıştır. Patara Antik Kenti’ne giriş ise ücretlidir.



3

3. KAŞ PLAJI

3. KAŞ PLAJI

Son yılların gözde tatil merkezlerinden biri olan Kaş; sahili, yakın mesafedeki antik kentleri ve Yunanistan’a bağlı 2 kilometre ötedeki Meis Adası’na yakınlığından dolayı tatilcilerin gözdesi. Mavi bayraklı plajları ile her türlü su sporu rahatlıkla yapılabiliyor. Dalış turizmi açısından da oldukça elverişli olan bölge de Büyük ve Küçük Çakıl plajları, İnceboğaz, Akçagerme ve Limanağzı plajlarında dalış yapılabiliyor.



4

4. KLEOPATRA PLAJI

4. KLEOPATRA PLAJI

Antik Mısır Kraliçesi Kleopatra ismi ile bilinen plaj, mavi bayraklı denizi ve ince kumu turistlerin en çok tercih ettiği plajlardan. Ayrıca Kleopatra Plajı gün batımı manzarası da gidenleri büyülüyor. 2 kilometre uzunluğundaki plajın bir diğer özelliği de sularının sığ olmasından dolayı çocukların güvenle yüzebilmesidir.



5

5. AY IŞIĞI PLAJI

5. AY IŞIĞI PLAJI

Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan plaj halk plajları arasındaki en güzel manzaralı plajlardandır. Ayrıca Kemer ilçesinden Ay Işığı plajına kolay ulaşımdan dolayı halk tarafından en çok tercih edilenler arasında



6

6. KAPUTAŞ PLAJI

6. KAPUTAŞ PLAJI

Kaş ve Kalkan arasında saklı bir bölgede bulunan plaj Türkiye’nin tanıtımında en sık Kaputaş Plajı kullanılıyor. Sahil yolu üzerinde bulunan kanyon ağzı plajda yer altından akan deniz suyundan dolayı denizin bir kısmı serin ve turkuaz renklidir.



7

7. İNCEKUM PLAJI

7. İNCEKUM PLAJI

Adını ince kumlardan alan İncekum Plajı hem deniz, kum ve güneş tatili yapmak isteyenler için hem de orman kampı yapmak isteyenler için Antalya’nın en uygun noktalarından biri. Kademeli olarak derinleşen İncekum Plajı, çocuklar için de oldukça güvenli. Kleopatra Plajı’nın karşısında yer alan plaj, bir kilometrelik bir güneşlenme alanına sahip.



8

8. OLİMPOS PLAJI

8. OLİMPOS PLAJI

Konyaaltı ve Kaş’tan sonra Antalya’nın en çok bilenen plajlarından biri olan Olimpos Plajı, yer altı sularından beslendiği için suyu soğuktur. Olimpos bölgesinin kendine özgü doğası, Olimpos Antik Kenti ve plajı ile Antalya’nın en çok ziyaret edilen noktalarından bir tanesi. Olimpos’daki doğa içerisinde vakit geçirebilmek için bungalov ve ağaç evlerde kalarak tatilinizi unutulmaz yapabilirsiniz. Olimpos Antik Kenti’nin girişi ise ücretlidir.



9

9. ADRASAN KOYU

9. ADRASAN KOYU

Olimpos Plajının aksine çocuklu ailelere hitap eden Adrasan Koyu, merkeze yakın olmasından dolayı da ayrıca bir tercih sebebi. Tatil mekanı açısından zengin olan Arasan Koyu, doğal güzellikleri ve tabiatıyla da öne çıkıyor. Cennet koyları, tatlı su kaynakları, tekne turlarının yanı sıra dalış ve yamaç paraşütü gibi aktivitelerde tatilcilerin en çok tercih ettiği aktiviteler arasında.



10

10. ÇIRALI PLAJI

10. ÇIRALI PLAJI

Caretta Carettalara ev sahipliği yapan plajlardan biri de Çıralı Plajıdır. Yemyeşil meyve bahçeleri, doğası, mükemmel manzarası ve ince kumlu plajı ile son zamanlarda Antalya’nın en çok tercih edilen bölgeleri arasında. Ayrıca Roma döneminden kalma antik tarihi kalıntılarla da geçmişe bir yolculuk yapabilirsiniz.



11

11. LARA KARPUZ KALDIRAN PLAJI

11. LARA KARPUZ KALDIRAN PLAJI

Mavi Bayraklı Plajl listesinde olan Lara Plajı Antalya’nın en kalabalık plajları arasında gösteriliyor. Turizmin yanı sıra sağlık sektörü açısından da önemli olan Lara Plajının kumu romatizmal hastalıklara da iyi geldiği söyleniyor. Suyun sıcaklığı yaz sonrasında dahi deniz tatili için uygun. Lara Plajındaki çam ormanlarında doğa yürüyüşlerinin yanı sıra Düden Şelalesinin denizle birleştiği nokta en güzel manzaralarından biridir.



12

12. PHASELİS PLAJI

12. PHASELİS PLAJI

Antalya’da doğa ve denizin iç içe geçtiği bir diğer plajda Phaselis Plajıdır. Olimpos ve Patara Antik Kentlerinde olduğu gibi Phaselis Antik Kentine girişler ücretlidir. İnce kum plajı, çam ağaçlarıyla çevrili doğası ve antik kenti ile adeta doğa ile tarihin buluştuğu bir nokta.



13

13. TEKİROVA PLAJI

13. TEKİROVA PLAJI

Antalya’nın en sakin plajlarından biri olan Tekirova Plajı, turkuaz ve mavinin mükemmel buluşmasından oluşuyor. Temiz ve sakin kıyıları ile deniz, kum ve güneş tatili yapabileceğiniz en iyi noktalardan.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR