Antalya’daki teleferik kazası sonucu tutuklandı: Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Antalya Tünektepe’deki teleferik kazası sonucunda 1 kişi hayatını kaybetmiş onlarca kişi ise saatlerce havada kalmıştı. Yaşanan olaydan sonra gözaltına alınan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklandığı açıklandı. Peki Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kimdir, hangi görevlerde bulundu? İşte detaylar…

15.04.2024-12:37 - (Son Güncelleme: 15.04.2024-12:37) Antalya’daki teleferik kazası sonucu tutuklandı: Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Yerel seçimlerde Kepez Belediye Başkanı olarak seçilen Mesut Kocagöz, Antalya’da yaşanan teleferik kazasının ardından tepkilerin odağındaki isim oldu. Kocagöz’ün belediye başkanlığı görevinden önce söz konusu teleferiğin bakım ve onarımından sorumlu olan bir şirketin yönetim kurulu başkanı olması sonrasında tepkiler arttı ve Kocagöz’ün olay sonrasında gözaltına alınmasına ve ardından da tutuklanmasına karar verildi. Peki Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kimdir?

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, 1968 doğumludur. 2019'da yapılan Mahalli İdareler Seçimleri'nde dikkate değer görevlere seçildi. Bu görevler arasında Kepez Belediye Meclis Üyeliği, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği, Denetim Komisyonu Başkanlığı ve Encümen Üyeliği gibi önemli pozisyonlar bulunmaktadır.

2019-2023 yılları arasında, Anet A.Ş.'de Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlük görevlerini üstlendi. Ayrıca, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli kuruluşlarında yöneticilik yapmıştır.

Antalya’daki teleferik kazası sonucu tutuklandı: Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz kimdir, hangi görevlerde bulundu?

Mesut Kocagöz, geçmiş yıllarda da kamu hizmetinde aktif rol oynamıştır. Kepez Belediye Başkan Yardımcılığı, Antalya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, iş dünyasında da çeşitli önemli pozisyonlarda görev almıştır.

Eğitim hayatını Antalya'da tamamlayan Mesut Kocagöz, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun olmuştur. Kocagöz, iş yaşamının yanı sıra mali müşavirlik ve bağımsız denetçilik gibi alanlarda da faaliyet göstermektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal