Antalya’da yüzlerce denizanası neden kıyıya vurdu?

Deniz kirliliğinin en önemli göstergesinin denizanalarının popülasyonundaki artışlar olduğunu belirten uzmanlar, Antalya’daki sahile vuran yüzlerce denizanalarına dikkat çekti. İşte detayları…

06.04.2024-13:49 - (Son Güncelleme: 06.04.2024-13:53)

Antalya’nın Konyaaltı ve Serik ilçesi sahillerine vurulan yüzlerce denizanası, görenleri kısa süreliğine panik yarattı. Denizanalarını görenler, Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne haber verdi.

‘‘Korkulacak bir durum yok’’

Denizanaları için uzman görevliler, yaptıkları incelemeler doğrultusunda körfezden geçen denizanalarının akıntı ve rüzgarın da etkisiyle kıyıya ulaştıklarını, tespit etti. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, ‘Korkulacak bir durumun olmadığını’ ifade ettiler. Örnekleri de alınan denizanaları belediye görevlileri tarafından toplandı.

Antalya’daki sahile vuran yüzlerce denizanalarına dikkat çekti

‘‘Kirlilikten göç ettiler’’

Deniz kirliliğinin yol açtığı sıkıntılara işaret eden Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu da Lübnan kıyılarındaki kirlilik nedeniyle o bölgede çoğalan denizanalarının her yıl Akdeniz açıklarından göç ettiğini söyledi.

‘‘Denizanalarına dokunmayın’’

Antalya’daki sahile vuran yüzlerce denizanalarına dikkat çekti

Denizanalarına dokunulduğunda ciltte tahrişlere neden olduğunu belirten Prof. Dr. Gökoğlu, göç sırasında akıntı ve kuvvetli rüzgarında da etkisiyle bu su canlılarının bir bölümünün Antalya Körfezi içine girdiğini ve kıyılara kadar yaklaştığını söyleyen Gökoğlu şunları aktardı: ‘‘Denizanaları dokunulmadığı sürece hiçbir şekilde zararlı değildir. Baş kısımları değil de alttaki uzantılarına dokunulduğunda, ciltte kaşıntı ve benzeri bir durum gözleniyor. Korkulacak bir durum yok. Deniz sezonu açılmadan denizanalarının da geçişi tamamlanmış olacak.’’ 


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal