30.09.2022-07:56 (Son Güncelleme:30.09.2022-07:56)


1

Kendini ihbar etti

Kendini ihbar etti

Ardından dairesine inen Yılmaz B., kapıyı açamayınca 155 polis imdat hattını arayarak, "Eşimin aşığını terasta öldürdüm" diyerek ihbarda bulundu. Bir süre kapının önünde bekleyen Yılmaz B., ardından olay yerinden kaçtı.



2

Cesetle karşılaştı

Cesetle karşılaştı

Eşinin gitmesinin ardından daireden çıkan Rukiye B., Terasta Ramazan Acar'ın kan içindeki cesediyle karşılaştı. Kısa süre sonra olay yerine gelen polis ekipleri, Rukiye B.'nin ifadesine başvurdu.



3

Ceset morga gönderildi

Ceset morga gönderildi

Polis ve sağlık ekiplerinin incelemesinden sonra Ramazan Acar'ın cesedi Antalya Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.



4

Katil yakalandı

Katil yakalandı

Polis ekipleri yaklaşık yarım saat sonra Yılmaz B.'yi Kepez ilçesi Baraj Mahallesi'nde yakaladı. Şüphelinin olayda kullandığı bıçak da ele geçirildi.



5

Sevgilisinin müşterisiydi

Sevgilisinin müşterisiydi

Yılmaz B. ve eşi Rukiye B., Sorguları yapılmak üzere İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'ne götürüldü. Ramazan Acar'ın, ilçede kuaförlük yaptığı, Rukiye B.'nin de müşterisi olduğu iddia edildi.



6

Kasten işlenen suç

Kasten işlenen suç

Kasten işlenen suçlar bir kimsenin yaşamının bir başkası tarafından bilerek haksız bir biçimde ortadan kaldırılması halinde gerçekleşir. Kişinin yaşamı ortadan kaldırıldığından korunan hukuki değer, kişilerin en temel ve birinci dereceden hakkı olan yaşam hakkıdır. Diğer tüm hakların korunabilmesi kişinin yaşamının devam etmesine bağlıdır.



7

TCK

TCK

Dolayısıyla devlet, yaşam hakkını yalnızca bireyler değil, toplum açısından da korumak istemiştir. Dolayısıyla kural olarak rıza ile öldürmeler dahi cezalandırılmaktadır. Tck’ da bir insanı kasten suç işleyen kişi ‘kişi’ fail olarak tanımlandığından, faili herkes olabilir.



8

Faillik için özel bir fail sıfatı aranmadığından genel suçlardandır. Bu suçun oluşması için failin suçu başka bir insana karşı işlemesi gerekir. (Tck 84, intihara yönlendirme suçu)

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr