Antalya'nın en önemli simgelerinden biri olan tarihî Hıdırlık Kulesi'nde gerçekleştirilen Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi büyük bir ilerleme kaydetti.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden alınan bilgilere göre, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen restorasyon ve koruma işlemleri devam etmekte. Kulenin kuzey ve güney kısımlarında ahşap kaplama ve antik kalıntıların izlenebileceği cam yüzeylerin montajları tamamlandı.
Aynı zamanda, aydınlatma çalışmalarının sürdüğü bölgede kuledeki bitki temizliği ile dış duvar derz dolgu çalışmaları da gerçekleştirilmektedir. Projenin ikinci aşaması kapsamında, kulenin güney tarafında yer alan desenli taban mozaik alanının cam yüzeyle kapatılmasına yönelik çalışmaların kısa süre içinde başlaması planlanıyor.
2020 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan kazı çalışmaları ile birlikte, bu bölgede antik dönem kalıntıları ve yapılar keşfedildi. Antalya Müze Müdürlüğü ve Koruma Uygulama ve Denetim Büroları (KUDEB) denetiminde gerçekleştirilen çalışmalarda, 93 yıllık bir buz fabrikası, antik hamam kalıntıları, mozaikler ve eski kale suru kalıntıları ortaya çıkarıldı.
Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi sayesinde ziyaretçiler, yürüyüş yollarındaki cam yüzeylerde antik kalıntıları inceleme fırsatına sahip olacaklar. Ayrıca, falezler üzerinde oluşturulacak özel bir alanda Akdeniz manzarasının seyrine doyacaklar.
Antalya'nın simgelerinden tarihi Hıdırlık Kulesi'nde yürütülen "Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı ve Seyir Terası Projesi"nin büyük oranda tamamlandığı bildirildi.